Politiebericht Flevoland: gehele regio 16-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 0320-211 215

Gewond
URK Woensdagochtend raakte een 55-jarige vrouw uit Urk gewond toen zij tegen een geparkeerde auto op de Klifweg fietste (ze had even niet opgelet). Ze is met pijn in haar onderrug per GGD-ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord.

CREIL Een 12-jarige jongen kwam woensdagochtend met zijn arm tussen een transportband van een landbouwbedrijf aan de Westerringweg. Zijn vader bevrijdde hem. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn arm per GGD-ambulance naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle gebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

LELYSTAD De politie hield woensdagavond een 48-jarige Lelystedeling aan, omdat hij over de voet van een 17-jarige jongen uit Dronten gereden was. De 17-jarige regelde het verkeer tijdens de wielerronde op de Swifterweg met de Rietweg (de kruising was voor verkeer van de Vogelweg afgesloten). De 48-jarige automobilist werd kwaad, omdat hij niet verder mocht rijden. Daarbij reed hij over de voet van de 17-jarige. De politie hield de verdachte in de Donaustraat te Lelystad aan. De jongen heeft pijn aan zijn voet.

Ruziemaker aangehouden
LELYSTAD Een 20-jarige Lelystedeling is woensdagavond op de Kolkweg aangehouden door een 16-jarige jongen en zijn vader uit Lelystad. De verdachte is aan de politie overgedragen. Kort daarvoor had de 20-jarige ter hoogte van het tunneltje de16-jarige en zijn vrienden lastig gevallen. Daarbij kreeg de16-jarige een klap in zijn gezicht.

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Hogering werd woensdagnacht een 41-jarige automobilist uit Amsterdam betrapt op het rijden onder invloed. Verder gaf de man een valse identiteit op en hij had geen rijbewijs. De verdachte blies 490 ug/l (1,11 promille). Proces-verbaal is opgemaakt en de verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur.

Ongeval
ZEEWOLDE Een 58-jarige man uit Kampen is woensdagmiddag door een bedrijfsongeval aan de Nekkeveldweg om het leven gekomen. Hij was aan het werk op een ladder onder een stellage. De stellage is los geraakt en heeft de man van zijn ladder geschept. Hij kwam terecht op een uitstekende poot van de stellage. De traumaheli leverde medische bijstand. De GGD-ambulance bracht hem over naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Daar is hij overleden ten gevolge van inwendig letsel. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Watertoezicht
DRONTEN Tijdens een watertoezicht dinsdagmiddag op de Randmeren maakte de politie twee procesverbalen op (één voor het varen zonder vaarbewijs en één voor het varen onder de 18 jaar met een jetski/waterscooter). Verder hielpen de surveillerende agenten een klein bootje terug naar de jachthaven en wezen een zwemmende meisje bij de vaargeul op de gevaren om zo dichtbij het waterverkeer te zwemmen.