Politie Amsterdam-Amstelland

Arrestatie na brandstichting
16-8-2001. Woensdagmiddag is een 46-jarige vrouw aangehouden in verband met brandstichting. Ze wordt ervan verdacht in de Passeerdersstraat een buitendeur van een woning in brand te hebben gestoken. Ze had de deur eerst met een brandbare vloeistof bespoten. Een buurbewoner voorkwam dat de brand zich uitbreidde en bluste het vuur. Eenmaal in het politiebureau gooide ze een computerterminal op de grond. Waarom de vrouw brand heeft gesticht, is nog niet duidelijk. Ze is in verzekering gesteld.
Verkeerscontroles
16-8-2001. De politie van wijkteam Lijnbaansgracht heeft woensdagmiddag 60 bonnen uitgedeeld bij een verkeerscontrole op de Westermarkt. In 38 gevallen ging het om automobilisten of passagiers die geen gordel droegen. Ook is opgetreden voor het rijden door rood. De agenten verrichtten één arrestatie. De betreffende automobilist stond in het Opsporingsregister. Hij werd gezocht voor een in Hoofddorp gepleegde autokraak en is voor afhandeling van die zaak overgedragen aan de politie Kennemerland.

Spaklerweg
Tijdens de ochtendspits is bij een verkeerscontrole op de Spaklerweg 21 keer proces-verbaal opgemaakt. Het ging om snelheidsovertreders, chauffeurs die door rood reden en/of niet in de gordels zaten.

Marktplein
Op het Marktplein in Uithoorn is vannacht een 71-jarige automobilist aangehouden. Tijdens een routinecontrole kwam aan het licht dat hij had gedronken. Een ademanalyse resulteerde in een alcoholscore van ruim 1.2 promille.



Val van metroperron
16-8-2001. Een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is gisteravond in het metrostation Weesperplein van het perron gevallen. Hij krabbelde overeind en klom het perron weer op. Hij kon de politie niet vertellen wat er was gebeurd. De man is met een gebroken arm per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Fietsers gewond
16-8-2001. Woensdagavond is op de Postjesweg een 40-jarige fietser gewond geraakt. De vrouw verloor om onbekende reden de macht over het stuur en ging onderuit. Ze kwam met haar hoofd op de stoeprand terecht en was korte tijd bewusteloos. Ze is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

s Ochtends kwam een 46-jarige fietser ten val in de 1e Constantijn Huygensstraat. Hij maakte een bocht en reed op een betonnen paal. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar een ziekenhuis overgebracht. Overlast binnenstad
16-8-2001. Woensdag heeft de politie 25 keer een verwijderingsbevel uitgereikt aan personen die drugoverlast veroorzaakten. Betrokkenen zijn voor acht uur de buurt uitgestuurd. Daarnaast maakte het surveillerende politiepersoneel 27 keer proces-verbaal op voor zaken als openlijk druggebruik, tippelen, slapen op de openbare weg en de verkoop van nepdrugs. Er vonden twee arrestaties plaats voor harddrugbezit. Bij deze verdachten zijn in totaal 45 bolletjes harddrugs in beslag genomen.



Diefstal geldkistje
16-8-2001. Woensdagmiddag is in het winkelcentrum Diemerplein te Diemen een 16-jarige jongen aangehouden in verband met diefstal van een geldkistje van een supermarkt. De jongen werd door een burger aangehouden en afgeleverd bij de supermarkt. De verdachte was eveneens in het bezit van een gestolen gsm. De verdachte zag in een onbewaakt ogenblik kans het geldkistje weg te pakken bij de servicecounter. Het kistje was gevuld met telefoonkaarten. Hij rende naar buiten en werd achterhaald door een winkelende man.
Fietser steekt voetganger
15-8-2001. Een 26-jarige man uit Hoofddorp is dinsdagavond rond halftien in de Leidsestraat gestoken door een onbekend gebleven fietser. De fietser reed tegen hem op. Toen de voetganger daar wat van zei, werd hij gestoken. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen en niet in levensgevaar.
De politie verrichtte tijdens een zoekactie naar de dader één arrestatie. Deze man bleek niets met de zaak van doen en is heengezonden. De recherche is op zoek naar getuigen. De verdachte fietser is een negroïde man in de leeftijd van 30 tot 35 jaar. Hij heeft een lengte tussen de 1.65 en 1.70 meter. Hij heeft zwart kroeshaar en een ongeschoren uiterlijk en/of draagt een ringbaard. De man reed op een donkerkleurige damesfiets. Mensen die informatie hebben, wordt verzocht te bellen met de recherche aan bureau Beursstraat op nummer (020) 559 23 21.
Hennepplantage opgerold
16-8-2001. De politie van wijkteam Flierbosdreef heeft woensdag een eind gemaakt aan hennepplantage die was ondergebracht in een woning in de H-buurt. De plantage strekte zich uit over diverse kamers. De hennepplanten waren inmiddels geoogst, maar niet uit het pand verdwenen. Er werden vier vuilniszakken vol gedroogde henneptoppen in beslag genomen. Dit gold ook voor een behoorlijke hoeveelheid kweekapparatuur.