Gemeente Ede

Procedure op basis van de Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Ede zijn voornemens ten behoeve van het plangebied Kernhem te Ede, vlek A1 en A2, een aanvullend verzoek tot vaststelling van hogere grenswaarde in te dienen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland. Het betreft een aanvullend verzoek op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder.

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben een verzoek om hogere grenswaarde voor de vlekken A1 en A2 in Kernhem toegekend op 24 maart 1997.

Door de planontwikkeling zullen langs de Laan van Kernhem naast grondgebonden woningen ook appartementen worden gerealiseerd waardoor voor 50 extra woningen een hogere grenswaarde noodzakelijk is. Voorts is langs de dreven een aantal woningen toegevoegd, en zijn eerder vergunde woningen dichter op de geluidsbron geplaatst. Dit verzoek heeft enkel betrekking op nieuw te bouwen woningen in Kernhem.

Het conceptverzoek en de stukken die hierop betrekking hebben liggen ter inzage bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu in stadskantoor 'De Doelen', Raadhuisplein 2 in Ede. Het infocentrum is van maandag tot en met donderdag geopend van 9:00 tot 17:00 uur en op vrijdag van 9:00 tot 20:00 uur.

Belanghebbenden worden van 16 augustus 2001 tot en met 12 september 2001 in de gelegenheid gesteld om op het verzoek te reageren:
* Een schriftelijke inspraakreactie (onder vermelding van het onderdeel waarop de reactie betrekking heeft) kan worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van Ede, Postbus 9024, 6710 HM Ede.

* Een mondelinge reactie m.b.t. het verzoek hogere grenswaarden kan worden gegeven na afspraak met de heer A. Frijlingh tel.(0318) 68 03 29.

De binnengekomen reacties zullen van commentaar worden voorzien en worden meegezonden naar de provincie.



Ede, 15 augustus 2001 terug naar het overzicht