Ingezonden persbericht


Amsterdam, 16 augustus 2001

Genomineerden Deloitte & Touche Technology Fast 50 bekend

VIJFTIG SNELSTGROEIENDE TECHBEDRIJVEN VAN NEDERLAND

Het is een jaarlijks terugkerende erkenning voor de vijftig snelst-groeiende technologiebedrijven in ons land: opname in de ranglijst van de Deloitte & Touche Technology Fast 50. Dit awardprogramma vergelijkt de groeipercentages van ondernemingen uit verschillende sectoren zoals biotechnologie, software, telecom en internet op basis van omzetgroei in de laatste drie jaar (1998 - 2000). Vandaag gaf de organisatie de lijst met vijftig genomineerde bedrijven vrij. Op dinsdag 25 september aanstaande wordt tijdens een awardevenement in Amsterdam bekendgemaakt welke posities de bedrijven innemen op de uiteindelijke ranglijst.

De Nederlandse Fast 50 sluit aan bij de gerespecteerde Fast 500, een ranking die in de VS al een aantal jaren geleden is geïntroduceerd op initiatief van Deloitte & Touche. De Nederlandse ranglijst werd in 2000 voor het eerst gepubliceerd. Bedrijven kunnen zichzelf voor het award programma inschrijven en beursgenoteerde ondernemingen worden automatisch geselecteerd. Deelnemers moeten aan een drietal voorwaarden voldoen. Zo dient het hoofdkantoor in Nederland te zijn gevestigd (1), moet de onderneming langer dan drie jaar bestaan (2) en moet het 'ontwikkelen van technologie' tot de kernactiviteit van het bedrijf behoren (3). Succesvolle techbedrijven die minder dan drie jaar bestaan kunnen terecht in de categorie 'rising star'. Snelle groeiers doen vooral mee vanuit publicitair oogpunt: zij verhogen hiermee hun zichtbaarheid in de financiële wereld en verbeteren hun positie op de arbeidsmarkt.

De Technology Fast 50 is een initiatief van Deloitte & Touche in samenwerking met de Rabobank, Quote, Alex van Groningen Corporate Finance en RTL-Z.

Spanning stijgt voor genomineerden
Het Blakes Hotel in Amsterdam is op 25 september het decor voor een exclusieve bijeenkomst voor de CEO's van de genomineerde bedrijven en media. Tijdens het diner en de daaropvolgende awarduitreiking worden de exacte groeipercentages - en daarmee de individuele posities op de ranglijst - onthuld.


-EINDE BERICHT-

BIJLAGE 1: NEDERLANDSE FAST 50 GENOMINEERDEN

Meer informatie (