Ingezonden persbericht


Mindcraft geeft Baltimore Technologies hoogste waardeoordeel

Baltimore Technologies succesvolste op het gebied van toegangs- en autorisatiebeheer

Amsterdam, 16 augustus 2001 - Baltimore Technologies (NASDAQ: BALT; Londen: BLM), een van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld op het gebied van e-security, heeft vandaag bekendgemaakt dat SelectAccess*, haar succesvolle oplossing voor toegangs- en autorisatiebeheer, het hoogste waardeoordeel heeft ontvangen van Mindcraft. Mindcraft is een onafhankelijk testlaboratorium dat tests uitvoert die speciaal zijn ontwikkeld om bedrijfsomgevingen zo goed mogelijk na te bootsen.

Mindcraft heeft SelectAccess getest met behulp van een directory met
1.000.000 gebruikers, waarbij een simulatie werd uitgevoerd waarin gebruikers simultaan toegang zoeken tot en relevante autorisatie krijgen voor beschermde internethulpbronnen. Uit de resultaten blijkt dat SelectAccess beter scoort op het gebied van snelheid en flexibiliteit dan alle andere producten die aan vergelijkbare evaluaties zijn onderworpen. De tests bevestigen de bevindingen van eWEEK, een toonaangevende technologie-publicatie, dat SelectAccess als winnaar aanwees in een diepgaand vergelijkend onderzoek van concurrerende producten..

"Baltimore's SelectAccess biedt de beste authenticatie- en autorisatieprestaties die we tot nu toe getest hebben," zegt Bruce Weiner, President van Mindcraft. "SelectAccess kan probleemloos zelfs de drukste e-business site aan en laat zich op efficiënte wijze uitbreiden wanneer de belasting toeneemt."

Het door Mindcraft gecertificeerde rapport bevat de volgende conclusies:


* Baltimore SelectAccess biedt de beste gebruikerslogin prestaties voor alle testconfiguraties. Het verwerkt 138.930 logins per minuut met een
2-policy server met 2 CPU's per configuratie, en kan meer dan 200.000 logins per minuut aan in een 2-policy server met 4 CPU's per omgeving.
*

* SelectAccess verspreidt de belasting over de hele werkomgeving, inclusief web-servers en policy-servers. Het doet dit effectiever dan vergelijkbare producten, hetgeen leidt tot betere prestaties per CPU en gebalanceerd, zeer flexibel toegangs- en autorisatiebeheer.
*

* SelectAccess levert zeer goede extranet-prestaties (authenticaties en autorisaties) met meer dan 350.000 afgeronde handelingen per minuut in een 2-policy server met 4 CPU's per configuratie.

Door haar uitstekende login-prestaties kan SelectAccess per tijdsperiode een groot aantal gebruikersverzoeken ontvangen, verwerken en autoriseren, waardoor het beter dan andere producten drukke websites en extranets aan kan, en de verstopping van het netwerk tot een minimum wordt teruggebracht. Daar komt bij dat SelectAccess de belasting effectiever over meerdere servers verdeelt, waardoor problemen worden voorkomen en het risico van downtime wordt beperkt. Dit alles garandeert probleemloos dataverkeer en maakt het mogelijk om ook bij topdrukte zeer grote aantallen logins en extranet-transacties uit te voeren. Deze combinatie van mogelijkheden maakt SelectAccess van kritisch belang voor het verbeteren van de omzet, het websiteverkeer en de productiviteit, allemaal essentiële componenten voor het succes van iedere e-business strategie.

"Deze resultaten tonen aan dat SelectAccess een zeer hoge mate van flexibiliteit en uitzonderlijke prestaties levert in vergelijking met andere producten voor het beheer van toegang en autorisatie," aldus Joyce Fai, Vice President van Baltimore's Authorization Solutions Group. "Op basis van de onafhankelijke tests en vergelijkende onderzoeken kun je niet anders dan tot de conclusie komen dat SelectAccess het gebruikersgemak, de mogelijkheden voor snelle ingebruikneming en de prestaties en flexibiliteit biedt die nodig zijn om optimaal gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden van extranetten, intranetten en enterprise portals."

Met Baltimore SelectAccess kunnen bedrijven op eenvoudige wijze veilige, role-based gebruikerstoegang tot online informatie bieden door in real-time gebruikersgroepen te bouwen en te updaten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van informatie die toegankelijk is in het systeem of die wordt verkregen met behulp van web-formulieren. Hierdoor garandeert SelectAccess dat transacties worden uitgevoerd in overeenstemming met het beproefde beveiligingsbeleid van de organisatie. Daarnaast biedt SelectAccess de meest intuïtieve en eenvoudig te beheren interface, waardoor organisaties eenvoudig autoriteiten kunnen delegeren en een op maat gesneden toegangscontrole kunnen implementeren. Door deze combinatie van voorzieningen kunnen de klanten, medewerkers en partners van een organisatie online transacties uitvoeren, waardoor zowel tijd als geld wordt bespaard.

Surf voor meer informatie over SelectAccess of voor een link naar het volledige rapport van Mindcraft naar www.baltimore.com/selectaccess. Het rapport is ook op te vragen via
www.mindcraft.com/whitepapers/sa31/sa31.html.

Over Baltimore Technologies
Baltimore Technologies ontwikkelt en verkoopt producten en services op het gebied van beveiliging en stelt bedrijven in staat betrouwbare, veilige systemen te ontwikkelen voor e-business, het Internet en mobile commerce. Haar productaanbod omvat een grote verscheidenheid aan Public Key Infrastructure (PKI) producten en services, beheeroplossingen voor toegang en autorisatie, content security (MIMEsweeper) producten, draadloze e-security, cryptografische toolkits, beveiligingsapplicaties en cryptografische hardware.
De wereldwijde professional services organisatie van Baltimore biedt talrijke supportmogelijkheden op het gebied van consulting, training en implementatie aan klanten over de hele wereld. Baltimore Technologies verkoopt haar oplossingen wereldwijd, zowel rechtstreeks als via het TrustedWorld partner programma. Baltimore TrustedWorld omvat vele van s'werelds meest toonaangevende technologie bedrijven en een grote verscheidenheid aan wereldwijde, regionale, en lokale zakenpartners.

Baltimore Technologies plc is een open NV die is genoteerd aan de NASDAQ (BALT) en de Beurs van Londen (BLM).

Voor meer informatie en persberichten over Baltimore Technologies kunt u een bezoek brengen aan www.baltimore.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 45
E-mail: dennisd@text100.nl

Evanna Kearins
Baltimore Technologies (EMEA)
Tel: +353 1 8816000
E-mail: ekearins@baltimore.com

###

Bepaalde uitspraken die in dit document worden gedaan en die geen historische feiten zijn, kunnen toekomstgericht van aard zijn. Dergelijke toekomstgerichte uitspraken kunnen betrekking hebben op bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten, prestaties en verrichtingen van het Bedrijf aanzienlijk verschillen van enigerlei toekomstige resultaten, prestaties en verrichtingen die geïmpliceerd zouden kunnen worden door bedoelde toekomstgerichte uitspraken.