KPMG

16-08-2001
KPMG reikt WebTrust-zegel uit aan Fundix

Fundix, een effecteninstelling die sinds januari 2000 actief is met de koop en verkoop van beleggingsfondsen via het internet, heeft het als eerste onderneming in Europa het vernieuwde WebTrust-certificaat van KPMG ontvangen. Het WebTrust-certificaat is een elektronisch waarborg dat consumenten en bedrijven het vertrouwen geeft dat er op betrouwbare wijze on-line zaken kan worden gedaan en dat de organisatie is onderworpen aan een uitgebreid onderzoek door accountants en ICT-specialisten met het bedrijf.

De nieuwste versie van WebTrust (3.0), die meer op de business-to-business markt is georiënteerd, kent meer en zwaardere toetsingscriteria, zoals beveiliging en beschikbaarheid van de website en omgang met vertrouwelijke informatie. Het uitgebreide onderzoek neemt ongeveer 6 maanden in beslag. WebTrust kent geen standaardvoorwaarden, maar gaat uit van de beloftes van het management van de betreffende organisatie en test die op haalbaarheid. Het begint bij internetondernemers door te dringen, dat een onderzoek naar specifieke business issues - uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de accountant en bijgestaan door een team specialisten - iets anders is dan zomaar een keurmerk op de site, zegt P. Kornelisse van KPMG Information Risk Management. Een gestandaardiseerd en internationaal erkend product als WebTrust begint hierdoor aan belangstelling te winnen.

Fundix ontvangt van KPMG als eerste in Europa deze nieuwste versie van het WebTrust-certificaat, gebaseerd op een uitgebreid onderzoek. Fundix heeft ervoor gekozen om met KPMG het complete WebTrust-programma te doorlopen omdat wij zeer veel waarde hechten aan de veiligheid en betrouwbaarheid van transacties en het adequaat afschermen van de persoonlijke gegevens van klanten, zegt G. van Liemt van Fundix.nl. Het Webtrust-certificaat is het meest complete en solide programma om ons - en dus onze klanten - die zekerheid te bieden.

Voor nadere informatie: Andy Bellm, telefoon (020) 656 7039