Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

berichten van donderdag 16-8
16:12 donderdag 16 augustus 2001

Martin Panman
0651611628

Getuige meldt zich

Ivm de beroving van een 46 jarige vrouw in Emmen heeft de getuige zich gemeld. De 46 jarige vrouw was maandagavond bij het viaduct aan de Brinkenhalte beroofd. Een getuige zag het waarna de verdachte de tas van de vrouw liet vallen en er tussenuit ging. De 18 jarige verdachte werd laten op het NS station aangehouden en zit nog vast.

Getuige pakt verdachte

HOOGEVEEN. Vannacht werd er een ruit ingegooid van een restaurant aan de Wielewaal in Hoogeveen. Een getuige die het hoorde kon een jongeman aanhouden en overdragen aan de politie.
Rond middernacht hoorde een getuige glasgerinkel in het winkelcentrum De Wielewaal. Direct daarna zag hij een man bij een restaurant weg rennen. De getuige, een 33 jarige inwoner van Hoogeveen, rende achter de man aan en in de bosjes voor een school kon hij de verdachte aanhouden. De man werd overgedragen aan de politie. Het bleek te gaan om een 26 jarige Hoogevener. Hij is ingesloten.

Autos opengebroken

Emmen In Emmen zijn vannacht 4 autos opengebroken en 1 auto werd gestolen. De meeste autos die opengebroken waren stonden op de Hesselterbrink. Uit de autos verdwenen radios, een GPSsysteem en een versterker. Op de Ruinerbrink werd vannacht een auto gestolen. De 25 jarige eigenaar deed aangifte. Toen de politie die aan het opnemen was, kwam er een melding dat de auto gevonden was aan de Alerderbrink in Emmen. Met de eigenaar is de politie naar de vindplaats gegaan. Daar stond de auto. De ene kant van de auto stond op een krik en de andere kant was voorzien van twee oude banden. De vier goede banden met velgen waren gestolen. Ook verdween een radio-cdspeler.

Aanhanger weg

HOOGERSMILDE. Vannacht is bij een camping aan de Bosweg een aanhangwagen gestolen. De eigenaar had de aanhangwagen geparkeerd bij de receptie van de camping. Met een dikke ketting werd de wagen vast gemaakt aan een boom, terwijl op de dissel nog een slot zat. Het gaat om een kleine aanhangwagen, bruin gekleurd met een deksel van staal. Vermoedelijk is de aanhangwagen tegen 5.30 gestolen. Een getuige heeft een geel/bruin busje zien rijden, die van de camping wegreed met een aanhanger er achter.

In elkaar geslagen

Na afloop van de Gouden Pijl fietste een 17 jarige jongen naar huis. Onderweg werd hij geschopt en geslagen. De uit Emmen afkomstige jongeman reed over de Noordbargerstraat en wilde twee fietsers inhalen. Tijdens dit inhalen botste hij per ongeluk tegen een meisje dat achterop de fiets van zijn voorganger zat. De Emmenaar bood zijn excuus aan en reed evenals de andere verder. Even later kwam de een van de fietsers, nu zonder iemand achterop, achter hem aan en schopte zijn fiets onderste boven. De Emmenaar viel niet. Hierna begon de jongeman de Emmenaar te schoppen en te slaan, aangemoedigd door zijn vriend. Toen er een tiental dames en heren voorbij fietsten hield de jongeman op. Met een bloedlip, hoofdpijn, een overstrekte rechter knie en een beschadigt scheenbeen, heeft de Emmenaar zich onder dokters behandeling moeten stellen.
De politie zoekt getuigen van deze mishandeling.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe