Politiebericht Venlo 16-08-2001
Mediabericht 16 augustus (laatste bericht)

REGIO Verkeerscontroles

NEDERWEERT - Als gevolg van de afsluiting van de Roggelsebrug, die tenminste 12 weken zal duren, zijn er door Rijskwaterstaat verschillende omleidingsroutes aangegeven. Deze routes worden door de politie extra gecontroleerd, met name omdat ze door woonkernen gaan. Naast snelheidscontrles wordt streng gelet op gesloten verklaringen, eenrichtingsverkeer en inhaalverboden in Meijel, Ospel, Eind en Leveroy.

OSPEL Tijdens een snelheidscontrole op de Meijelsedijk in Ospel heeft de politie woensdag met behulp van de lasergun 6 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 481 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. Donderdag heeft de politie op de Meijelsedijk 14 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden ongeveer 100 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Op de Lieve Vrouwestraat zijn donderdag 31 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 487 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur, waar 50 km/uur toegestaan.

MEIJEL - Tijdens een controle op doorgaand vrachtverkeer in de Kerkstraat en op de Jan Truijenstraat in Meijel zijn woensdag 3 bekeuringen uitgedeeld. Verder werden er op de Kerkstraat 4 snelheidsovertreders bekeurd.

EIND Bij een snelheidscontrole op de Houtsberg zijn vanmiddag vijf processen-verbaal uitgeschreven. De toegestane snelheid bedraagt terplaatse 80 km/u en de hoogst gemeten snelheid van de overtreders was 111 km/u.

HEEL Tijdens een snelheidscontrole op de Napoleonsweg in het kader van het project Samen Minder zijn donderdag 13 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 1156 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend, op de weg is 80 km/uur toegestaan.

NEDERWEERT - Tijdens een snelheidscontrole op de Venloseweg in het kader van het project Samen Minder zijn donderdag 22 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 162 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan.

REUVER Bromfietser tweemaal bekeurd

REUVER De politie heeft woensdagmiddag op de Parklaan in Reuver een 17-jarige jongen uit die plaats, voor de tweede keer op een dag, bekeurd voor het niet dragen van een helm en het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat. s Morgens kreeg de jongen ook al een bekeuring voor dezelfde overtredingen.

ROERMOND Aanranding

Roermond Een 15-jarig meisje heeft woensdagavond aangifte gedaan van aanranding door een tweetal mannen. Het meisje reed per fiets over het fietspad langs de Wilhelminasingel, toen zij omstreeks 20.30 uur door beide mannen op scooters werd klemgereden achter het tankstation. Beide mannen die bivakmutsen onder hun helm droegen betastten het meisje en stelden haar vragen omtrent haar identiteit. Nadat het meisje zich verweerde verdwenen de mannen.

WEERT Winkeldief aangehouden

Weert Een 31-jarige inwoner van Weert is vanmiddag in een supermarkt aan de Muntpassage aangehouden met een hoeveelheid vlees voor een bedrag van ruim 80 gulden. De man nam het vlees mee zonder te betalen met de bedoeling dit te verkopen. Hij verklaarde al twee maanden geen uitkering te hebben ontvangen en op deze manier zijn verslaving te bekostigen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een dagvaarding meegekregen.

VENLO Bromfietser bekeurd

Venlo Een 28-jarige in Tegelen wonende man is woensdagavond door de politie bekeurd na een achtervolging, die in de struiken van de Vierpaardjes eindigde. De man werd op het Koninginneplein gesignaleerd terwijl hij zonder helm op een bromfiets reed. Na hem te hebben gesommeerd te stoppen, gaf hij gas bij en verdween via de Kaldenkerkerweg. Hier maakte hij verschillende verkeersovertredingen en belandde na een stuurfout in de struiken, waarna hij kon worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.