Telfort persbericht

Telfort introduceert complete GPRS-Oplossing voor mobiele e-mail

Amsterdam, 16 augustus. Telecomoperator Telfort brengt de in de Noord-Amerika razend populaire BlackBerry naar Nederland. Telfort gaat het handzame GPRS apparaat aanbieden als een complete oplossing voor mobiele toegang tot e-mail, onder de naam 'BlackBerry from Telfort'. Telfort gaat daartoe een samenwerking aan met BlackBerry ontwikkelaar Research In Motion (RIM). De oplossing betekent voor Telfort een belangrijke uitbreiding van het GPRS-portfolio naar de zakelijke markt.

'BlackBerry from Telfort' is een combinatie van hardware, software en diensten, die een klant gemakkelijke en veilige mobiele toegang tot zijn corporate e-mail biedt, ongeacht de plek waar de gebruiker zich bevindt. Gebruikers van BlackBerry hebben op die manier altijd hun eigen up-to-date bedrijfs e-mail binnen handbereik: via de GPRS-verbinding ('always-on') staat de BlackBerry continu in verbinding met het bedrijfsnetwerk. De BlackBerry oplossing werkt op basis van push-technologie. Dit betekent dat e-mail die in de zakelijke mailbox van een gebruiker binnenkomt, onmiddellijk wordt doorgestuurd naar BlackBerry. De gebruiker hoeft geen actie te ondernemen en ziet dus meteen wanneer hij nieuwe e-mail ontvangt. Hiermee onderscheidt de BlackBerry zich van traditionele electronische devices, waarbij de gebruiker wel zelf actie moet ondernemen om gegevens naar zijn electronische handheld te krijgen. De BlackBerry is bovendien zeer handzaam en weegt niet meer dan 140 gram.

De BlackBerry biedt volledige mobiele toegang tot Microsoft Exchange en Outlook. Daardoor beschikt de gebruiker mobiel niet alleen over e-mail, maar tevens over het adresboek en kalender, zodat de BlackBerry als een volledige en altijd actuele elektronische agenda functioneert. De BlackBerry kenmerkt zich verder door haar 'plug en play'- karakter. Elk bedrijf met een Exchange-omgeving kan BlackBerry eenvoudig zelf implementeren.

De BlackBerry-technologie is bovendien zeer veilig, een belangrijk punt bij het mobiel beschikbaar maken van bedrijfsgegevens. Zo is de totale verbinding van het bedrijfsnetwerk tot aan de gebruiker beveiligd met behulp van Triple DES-encryptietechnologie.

De BlackBerry kent in de Verenigde Staten en Canada vele fanatieke gebruikers. Het Canadese bedrijf RIM heeft er in korte tijd een vooraanstaande plaats mee verworven op de Noord-Amerikaanse markt voor mobiele datacommunicatie. Vooral mobiele professionals, werkzaam in onder meer de financiële sector, IT-industrie en de advocatuur, hebben hun hart verpand aan het apparaatje en de achterliggende beveiligde technologie.

'Gezien de toenemende vraag om altijd informatie bij de hand te hebben, via e-mail bijvoorbeeld, hebben we vertrouwen dat de BlackBerry tegemoet komt aan deze behoefte in de zakelijke markt", stelt Susan Smulders, Director Wireless Data van Telfort. "Telfort toont met de BlackBerry oplossing de toegevoegde waarde van het "always on principe" van GPRS-technologie voor de zakelijke markt. De gebruiker heeft continu beveiligde toegang tot actuele e-mail en zijn eigen agenda ongeacht de plaats waar hij zich bevindt. Voor mensen die vaak niet achter hun bureau zitten maar wel snel beslissingen moeten kunnen nemen op basis van nieuwe informatie is deze oplossing ideaal.'

Telfort gaat de BlackBerry via zijn eigen saleskanaal aanbieden. Naar verwachting kunnen de eerste zakelijke gebruikers vanaf september van dit jaar al profiteren van 'BlackBerry from Telfort'.

Telfort neemt op het gebied van GPRS een toonaangevende positie in. In november vorig jaar had Telfort het netwerk gereed en in maart van dit jaar introduceerde Telfort, Telfort Mobile Office, de eerste commerciële GPRS-service voor de zakelijke markt.

Over Telfort
Telfort helpt consumenten en zakelijke klanten bij het vinden van hun weg in de vele nieuwe mogelijkheden op het gebied van mobiele telefonie en mobiele datacommunicatie. Daarvoor maakt Telfort gebruik van de nieuwste technologieën. Zo introduceerde Telfort in 2000 als eerste operator GPRS in Nederland. In de toekomst zal hier ook UMTS bijkomen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door meer dan 1100 enthousiaste medewerkers, die elk voor zich verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het aanbod aan klanten. Telfort is 100 procent dochter van British Telecommunications plc. Meer informatie is te vinden op de website van Telfort: www.telfort.nl.

16-8-01