Politiebericht Venlo 17-08-2001
Mediabericht 17 augustus (12.30 uur)

VELDEN Opnieuw zonder rijbewijs

Velden Een politiepatrouille heeft donderdagavond een 30-jarige in Velden wonende man geverbaliseerd voor het rijden zonder rijbewijs. De agenten zagen de man in een personenauto op de Rijksweg rijden en een van hen herinnerde zich een controle eerder dit jaar. Toen bleek dat de betreffende automobilist geen geldig Nederlands rijbewijs had. De bestuurder werd staande gehouden en naar zijn papieren gevraagd. Ook nu bleek dat hij nog steeds geen Nederlands rijbewijs heeft, hoewel hij al zeven jaar in Nederland woont. Hij vertelde intussen al enkele malen een poging te hebben gedaan om het felbegeerde papiertje in bezit te krijgen, maar helaas... Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Ook bleek na controle van zijn gegevens in het politiesysteem dat de man nog enkele boetes open had staan en hij betaalde contant de 490 gulden aan de agenten.

VENLO Onverzekerd en niet gekeurd

Venlo Bij een verkeerscontrole bleek de 60-jarige automobiliste uit Venlo die donderdagavond op de Laaghuissingel staande werd gehouden, in een onverzekerde en niet gekeurde auto rond te rijden. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en de auto werd in beslag genomen.

WEERT Tasjesroof

Weert Een 87-jarige mevrouw uit Weert is donderdagmiddag in het Paradijsstraatje overvallen door een jongen en van haar tas beroofd. De vrouw werd door een langsrijdende fietser in haar rug geduwd, waardoor zij op haar knieën vile en de jongen haar tas wegrukte. De vrouw deed aangifte bij de politie, die de zaak in onderzoek heeft genomen. De diefstal vond om ongeveer 19.35 uur plaats en in verband met het onderzoek verzoekt de politie getuigen van het gebeuren zich met haar in verbinding te stellen via telefoonnummer 0900 88 44.