Ministerie van Algemene Zaken

Date: Fri, 24 Aug 2001 11:12:34 +0200
Sender: dick@nieuwsbank.nl
Message-Id:

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht Ministerraad
17 augustus 2001

STIJGING TOPINKOMENS IN BEDRIJFSLEVEN VARIEERT STERK: KABINET WIL

OPENBAARHEID

De stijging van topinkomens in het bedrijfsleven varieert sterk en is vooral afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Bij een groep van enkele tientallen, veelal zeer grote bedrijven is de beloning van bestuurders het afgelopen jaar fors toegenomen; gemiddeld met 17,6%. Het gaat hier om enkele honderden personen. De inkomensstijging van bestuurders van middelgrote ondernemingen was ongeveer gelijk aan die van werknemers in het algemeen.

Dit blijkt uit een onderzoek van minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat door het kabinet is vastgesteld en aan de Tweede Kamer zal worden aangeboden. Het kabinet beschouwt de inkomensvorming primair als een verantwoordelijkheid van werkgevers- en werknemersorganisaties, maar wil de openbaarheid van inkomens bevorderen en de positie van aandeelhouders ten aanzien van de beloning van bestuurders en commissarissen versterken. Hiertoe heeft het kabinet twee wetsvoorstellen aanvaard.

Het kabinet stelt voor om de aandeelhoudersvergadering van open naamloze vennootschappen het recht te geven goedkeuring te verlenen aan het beloningsbeleid. De raad van commissarissen mag de beloning van de bestuurders en van zichzelf blijven vaststellen, maar de aandeelhoudersvergadering moet zich kunnen uitspreken over het kader waarbinnen dat plaatsvindt. Het kabinet stelt daarnaast voor om de aandeelhoudersvergadering altijd de mogelijkheid te geven de vaststellingsbevoegdheid van de beloning van de bestuurders en commissarissen van de vennootschap helemaal naar zich toe te trekken.

Eerder heeft het kabinet ingestemd met een wetsvoorstel dat de openbaarmaking van de bezoldiging en het aandelenbezit van bestuurders en commissarissen regelt. Daarin wordt ook voorgesteld om bedrijven te verplichten een verslag van het gevoerde bezoldigingsbeleid op te nemen in het jaarverslag. Ook moeten zij de prestatiecriteria van optieregelingen en bonussen publiceren.

Volgens het onderzoek varieerde de gemiddelde inkomensstijging van topbestuurders in grote Nederlandse ondernemingen in het afgelopen jaar van 11,8 % voor bedrijven met 2000 tot 7000 werknemers tot 17,6% voor bedrijven met meer dan 70.000 werknemers. Mogelijke oorzaken van de stijging van topinkomens zijn de krapte op de arbeidsmarkt, de grote variabele looncomponent van bestuurders en de internationale concurrentie om topmanagers.

Op korte termijn wordt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een onderzoek ingesteld naar topinkomens in de (semi-)publieke sector. Het is de bedoeling rond de jaarwisseling te rapporteren. Het onderzoek wordt opgezet in lijn met de aanpak van het onderzoek naar de topinkomens in het bedrijfsleven. De functionarissen waarvan de inkomens worden onderzocht zijn bestuurders en topmanagers belast met de algemene en dagelijkse leiding. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan voorzitter en leden van een college van bestuur, secretaris- generaal, directeur-generaal, leden van het managementteam en de gemeentesecretaris.

RVD, 17.08.2001