Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-08-10: Verkeersmaatregelen rond Vuurwerkfestival pag.nr.=7982

Tijdens het vuurwerkfestival van 16 tot en met 19 augustus in Scheveningen, worden vanwege de grote drukte extra maatregelen getroffen om het autoverkeer gaande te houden en de verkeersdrukte te beperken. Bezoekers wordt dringend geadviseerd om per openbaar vervoer of per (brom-)fiets naar Scheveningen te reizen. Speciaal voor het festival zet de HTM extra trams en bussen in. Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus rijden alle tram- en buslijnen vanuit Scheveningen (8, 9, 11, 14, 17, 22 en 23) bovendien tot 03.00 uur 's nachts.
Autoverkeer
Op de Van Alkemadelaan wordt op 17, 18 en 19 augustus vanaf 18.00 tot 23.00 uur tussen het Willem Witsenplein en de Ruychrocklaan de rechterrijstrook in de richting van Scheveningen afgesloten voor doorgaand verkeer en gereserveerd voor hulpdiensten, taxi's en openbaar vervoer. De Badhuisweg wordt afgesloten en gereserveerd voor hulpdiensten, taxi's en openbaar vervoer. De route Scheveningseweg Prins Willemstraat wordt in de richting van de Jurriaan Kokstraat ter hoogte van de Duinstraat afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Dat verkeer wordt geleid via de Duinstraat. Bij te grote drukte in de Zwolsestraat wordt deze straat ter hoogte van de parkeergarage Zwolsestraat afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Als er op de Van Alkemadelaan te veel verkeer is wordt deze ter hoogte van de Waalsdorperweg afgesloten in de richting van Scheveningen. Datzelfde geldt voor de Nieuwe Parklaan richting Scheveningen vanaf de Plesmanweg. Bewoners en medewerkers van bedrijven worden bij afsluitingen doorgelaten.

Openbaar vervoer
Speciaal voor het festival zet de HTM extra trams en bussen in. Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus rijden alle tram- en buslijnen vanuit Scheveningen (8, 9, 11, 14, 17, 22 en 23) bovendien tot 03.00 uur 's nachts.
Buslijn 14: Vanaf 20.00 uur, of eerder wanneer dat noodzakelijk blijkt, wordt de route van buslijn 14 vanaf de Johan de Wittlaan omgeleid via de Eisenhouwerlaan - Johan de Wittlaan - Prof. B.M. Teldersweg - Ver-Huëllweg - Dr. Arletta Jacobsweg Plesmanweg Badhuisweg Kurhausweg - Gevers Deynootweg naar het eindpunt aan het Noorderstrand (vice versa). Er rijdt een pendelbus tussen het Prins Mauritsplein en het Noorderstrand langs de gebruikelijke haltes van lijn 14.
Buslijn 22: De route van buslijn 22 wordt vanaf 20.00 uur, of eerder wanneer dat noodzakelijk blijkt, vanaf Madurodam omgeleid via de Badhuisweg - Kurhausweg - Gevers Deynootweg naar het eindpunt aan het Noorderstrand (vice versa). Er rijdt een pendelbus tussen Madurodam en het Noorderstrand langs de gebruikelijke haltes van lijn 22. Buslijn 23: De route van buslijn 23 wordt vanaf 20.00 uur, of eerder wanneer dat noodzakelijk blijkt, omgeleid via de Van Alkemadelaan Ruychrocklaan Oostduinlaan - Carel van Bylandtlaan Koninginnegracht Plesmanweg Badhuisweg Kurhausweg - Gevers Deynootweg naar het eindpunt aan het Noorderstrand (vice versa). Er rijdt een pendelbus tussen het Noorderstrand en de Ruychrocklaan langs de gebruikelijke haltes van lijn 23. Er wordt tevens met bussen gereden tussen Duindorp en de centrale halte nabij het Kurhaus Hotel.

Park-and-Ride
Bezoekers van het vuurwerkfestival kunnen ook gebruik maken van Park-and-Ride (P+R). Vanaf de Utrechtsebaan wijzen nieuwe P+R-borden de automobilisten richting Scheveningen op de speciaal beschikbare gestelde parkeergarages van Den Haag CS en het Malieveld. Ook het parkeerterrein van de ANWB aan de Wassenaarseweg en parkeerterrein van het ministerie van Verkeer en Waterstaat zijn voor deze gelegenheid geopend. De automobilisten kunnen bij deze P+R parkeergarages voor fl. 20,- een combikaart kopen. Deze kaart geldt voor een hele dag parkeren voor één auto en retour met bus of tram naar Scheveningen voor maximaal vijf inzittenden.

Informatie
Voor nadere informatie over het openbaar vervoer : de Consumentenlijn van de HTM (alle dagen van 7.00 23.00 uur bereikbaar) tel. 070 384 86 66.

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Dienst Stadsbeheer, Afdeling Voorlichting, Mirjam de Jong, telefoon 353 6487.

last update: 10 augustus 2001 ;pag.: 7982; auteur: 39 Uw browser ondersteunt het gebruik van scripts niet ... Enable Javascript