Gemeente Oosterhout

Aantal nieuwigheden op Oosterhoutse kermis

Van vrijdag 17 tot en met woensdag 22 augustus

De Oosterhoutse kermis kent dit jaar een aantal nieuwigheden. Zo is de locatie wederom enigszins gewijzigd. Voor het eerst dit jaar zal een deel van de kermis een plaatsje krijgen op het grote parkeerterrein Slotjesveld (tussen de Nazarethkerk en Slotje Limburg). Ook het deel van de Slotlaan tussen de Huize Limburgstraat en de Ridderstraat is voor het eerst bij de kermis getrokken. Verder kent de Oosterhoutse kermis een tweetal nieuwe activiteiten: een gehandicaptenmiddag en een ouderenmiddag.

De Oosterhoutse kermis ziet er dus weer wat anders uit dan in de voorgaande jaren. Dat heeft dan overigens niet te maken met de attracties; het vertrouwde kermisvermaak krijgt weer een plaatsje in de binnenstad. Die attracties zijn te vinden op de locaties Markt, Heuvel, Slotlaan en Slotjesveld. In totaal telt de kermis dik zeventig attracties.

Openingstijden

Net als voorgaande jaren start de kermis op de vrijdag, in dit geval vrijdag 17 augustus. Om 16.00 uur zal wethouder R. Broere de kermis officieel openen. Daarna volgt een rondrit op kamelen over de kermis. Op woensdagavond 22 augustus wordt de kermis afgesloten met een groot vuurwerk in het oostelijk deel van het Slotpark. De Oosterhoutse kermis draait op vrijdag van 16.00 tot 24.00 uur en op de overige dagen vanaf 13.00 tot 24.00 uur. Het vuurwerk heeft op woensdagavond om ± 22.30 uur plaats.

Gehandicapten- en ouderenmiddag

Voor het eerst zal dit jaar een gehandicaptenmiddag en een ouderenmiddag worden gehouden. De gehandicaptenmiddag heeft plaats op maandag 20 augustus. Tussen 13.00 en 15.00 uur passen de exploitanten de snelheid van hun attracties aan. Gehandicapten kunnen samen met één begeleider gratis van de deelnemende attracties gebruik maken. Om deel te kunnen nemen aan de gehandicaptenmiddag dient men zich vooraf aan te melden bij het Meldpunt Stadsbeheer, tel. (0162) 48 99 99, bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 13.00 uur. Die aanmelding moet binnen zijn vóór donderdag 16 augustus a.s.. De gemeente zorgt er dan voor dat de deelnemers tijdig voor de gehandicaptenmiddag een deelnamebewijs ontvangen, dat men moet tonen aan de kassa van de deelnemende attracties.

Dinsdag 21 augustus is het de beurt aan de ouderen. Tussen 13.00 en 15.00 uur heeft dan de speciale ouderenmiddag plaats. Ook hiervoor dient men zich vooraf aan te melden bij het Meldpunt Stadsbeheer. Na aanmelding ontvangt men deelnamebewijs met een aantal kortingsbonnen, die alleen op dinsdag tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen worden ingeleverd. Bij inlevering dient men wel een Pas 65 of legitimatiebewijs te tonen.

Extra activiteiten voor de kinderen

Net als voorgaande jaren is er ook weer een aantal extra activiteiten voor kinderen. Zo kunnen zij deelnemen aan een kleurwedstrijd. Tenminste, als zij niet ouder zijn dan 10 jaar. In de kermiskrant, die huis-aan-huis wordt verspreid, is een kleurplaat te vinden. Die moet in een speciale bus op het kermisterrein gestopt worden. Die bus is te vinden in de Arendstraat, ter hoogte van C&A. Kleurplaten moeten uiterlijk dinsdag 21 augustus om 18.00 uur zijn ingeleverd. Die avond worden namelijk om zeven uur de prijzen al uitgereikt. Dat gebeurt op de Markt.

Op zaterdag 18 augustus wordt tussen 13.00 en 15.00 uur gratis ijs uitgedeeld. Op maandagmiddag 20 augustus loopt tussen 13.00 en 17.00 uur een robot over de kermis, die zijn kunsten aan het publiek vertoont. Verder loopt men op dinsdagavond 21 augustus tussen 20.00 en 22.00 uur de kans Mr. Bean tegen te komen op de Oosterhoutse kermis.

Verkeersmaatregelen

Als gevolg van de kermis zal een groot deel van de Oosterhoutse binnenstad niet of moeilijk bereikbaar zijn voor het autoverkeer. Op de Markt en de Heuvel kan vanaf woensdagochtend 15 augustus niet meer worden geparkeerd. Datzelfde geldt voor het parkeerterrein Slotjesveld, waar een deel van de kermisattracties een plaatsje heeft gekregen. De Slotlaan is tussen de Heuvel en de Huize Limburgstraat afgesloten voor alle verkeer. De kruising met de Ridderstraat blijft wel vrij, zodat doorgaand verkeer via de Ridderstraat mogelijk blijft.

Fietsenstalling langer open

Tijdens de kermis zal de bewaakte fietsenstalling in Arendshof (bereikbaar via de bedieningsstraat tussen Arendshof I en II) langer open zijn. Op zondag kan men van 13.30 tot 00.30 uur terecht; op de overige kermisdagen van 8.00 tot 00.30 uur. Het stallen van een fiets kost 1,00; voor een bromfiets inclusief twee helmen betaalt men 1,50. De stalling biedt plaats aan ongeveer 300 fietsen en 30 bromfietsen.

Verplaatsing weekmarkt

In verband met de kermis zal de weekmarkt op zaterdag 18 augustus worden verplaatst van de Heuvel naar het Arendsplein, en dan met name het gedeelte tussen de ING-bank, de Rabobank en de Willemstraat.

Oosterhout, 1 augustus 2001