Ingezonden persbericht


Corsokoorts en Kastelentocht bij 90FM.

LEERSUM - De programma's van de lokale omroep 90FM zullen op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus volledig in het teken staan van het 49e bloemencorso. Op vrijdag begint de populaire zender om 16 uur met het programma corsokoorts.

Vanuit studio Hoogstraat verzorgen een aantal presentatoren een muziekprogramma afgewisseld met sfeerreportages vanaf de bouwplaatsen. Ook de contacten tussen de bouwplaatsen voor een overschot en een tekort aan bloemen, lijm enzovoort neemt 90FM voor haar rekening. In de loop van de avond zal er een gesprek plaatsvinden met bloemenkoningin Suzan Doornenbal, voorzitter Cees van Swieten van het stichtingsbestuur, dat het corso organiseert en burgemeester Feith van Leersum. De uitzending zal tot minimaal 2 uur in de nacht gaan duren.

Zaterdag zal 90FM vanaf 10 uur vanaf het parcours in Leersum uitzenden met o.a. een rechtstreeks verslag van het bloemencorso en veel reportages om het corso heen. Ook in het corso zelf zal 90FM zichtbaar aanwezig zijn. De lokale omroep rijdt mee onder nummer 33 en presenteert het nieuwe logo, dat moet bijdragen aan een nog grotere bekendheid. De uitzending van het corso duurt tot 17 uur.

Op zondag zal 90FM vanaf de voorweide van Huis Doorn een rechtstreeks verslag uitzenden van de kastelentocht. Deze uitzending begint om 12 uur en duurt naar verwachting tot 17 uur.

De lokale omroep zet een nieuw offensief in om de inwoners van Heuvelrug en Kromme Rijngebied nog beter te kunnen informeren over wat er in de eigen regio speelt. Om deze programma's te kunnen maken is 90FM steeds op zoek naar nieuwe medewerkers, met name naar contactpersonen in de gemeenten Amerongen, Leersum, Maarn, Doorn en Wijk bij Duurstede. Ook start de omroep met een grote donateuractie. Bij de medewerkers van 90FM zijn tijdens de uitzendingen op zaterdag in Leersum en zondag in Doorn donateurkaarten verkrijgbaar. Meer informatie over 90FM is te verkrijgen bij programmaleider Ruud Mulder, telefoon 0343-456700 of tijdens de uitzenduren in de studio, telefoon 0343-420504.

90FM is op de kabel te ontvangen in de gemeenten Amerongen, Maarn, Doorn en Wijk bij Duurstede op 107.0 FM en in de gemeente Leersum op 102,0 FM. In de ether is de omroep te ontvangen op 90.0 FM.

Noot voor de redactie (