Politie Amsterdam-Amstelland

Herder op de A1
17-8-2001. Een politieman die op weg was naar zijn werk, heeft donderdagmiddag een radeloze hond van de A1 gehaald. Het ging om een Mechelse herder die volkomen in paniek tegen het verkeer in een oprit opliep. De agent zette zn auto aan de kant en riep de hond toe. Het dier kwam naar hem toe en sprong direct op de achterbank. De politieman heeft de herder bij het asiel afgeleverd.



Drugs in beslag
17-8-2001. De politie heeft donderdag bij een ziekenhuis 36 bollen drugs in beslag genomen. De bollen waren operatief verwijderd bij een patiënt. Aannemelijk is dat het om een drugskoerier gaat. Onderzocht wordt om wat voor soort verdovende middelen het gaat.



Beschonken chauffeur
17-8-2001. In de Rijnstraat is vannacht een 33-jarige automobilist uit Huizen aangehouden. De chauffeur had gedronken en onderging een alcoholtest aan een politiebureau. De uitslag was een score van ruim
1.4 promille. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.



Agressieve cafébezoeker
17-8-2001. Donderdagavond is een 53-jarige man aangehouden die verschillende bezoekers van een café in de Tweede Hugo de Grootstraat aanviel. De verdachte is ingesloten in verband met zware mishandeling en/of poging tot doodslag. Hij verwondde twee van de circa 15 cafébezoekers met een hakbijl. Een van hen is in een ziekenhuis opgenomen. De andere mocht na behandeling naar huis. De cafébezoekers overmeesterden de man en hielden hem vast tot de politie arriveerde.