Casema

Delft, 17 augustus 2001

Casema in de aanval tegen duurder internet

Geen gevolgen verhoging telefoontikken per 15 augustus.

Casema neemt duidelijk afstand van KPN en internet providers die de gevolgen van de telecommalaise (gaan) vertalen in hogere internettarieven voor hun klanten. Zij zet de norm door onbeperkt internetten op haar nieuwe glasvezel breedbandnetwerk aan te bieden voor 27,50 per maand. Internet moet bereikbaar blijven voor het grote publiek stelt Casema-directeur Henk de Goede.

Klanten geven de voorkeur aan onbeperkt en goedkoop. 97 procent van de internetters heeft geen behoefte aan breedband maar wil zo voordelig mogelijk internetten. Zij dreigen nu de dupe te worden van KPN en internetproviders die de prijzen van inbellen, abonnementen en helpdeskondersteuning verhogen. Zelfs de zogenaamde gratis providers kostten volgens de Consumentenbond - voor de prijsverhoging van KPN - al meer dan 55 gulden per maand. In een markt waarin internet via de telefoon alleen duurder wordt en ook free access providers op het punt staan hun gratis diensten te stoppen, gaat Casema nu in de aanval met een voordelig flat-fee internetaanbod op een vernieuwd netwerk. Voor het bedrag dat een internetter nu kwijt is aan een gratis internetabonnement biedt Casema het gemak van onbeperkt internetten via de kabel.

Glasvezel en coax
Casema heeft de afgelopen 6 maanden 600.000 woningen geschikt gemaakt voor gebruik van het nieuwe breedband kabelnetwerk. Hierbij wordt het internetsignaal met glasvezel tot in de wijk gebracht. Vanuit het wijkcentrum gaat het signaal via de bestaande coaxverbinding naar de mensen thuis.

Nieuwe keuzemogelijkheden voor de consument
Het nieuwe Broadband Basic kost 27,50 (fl. 60,60) per maand en is tot 50% sneller dan internetten via de telefoon. Dit blijkt ideaal voor de regelmatige internetter. Het vernieuwde Broadband Premium biedt nu iets meer performance dan ADSL (512/128 kbits/s) en kost 45,- (fl. 99,17) per maand. In de overige voorwaarden is niets veranderd: helpdesk op een lokaal nummer en minimale contractduur 3 maanden. Momenteel is er een actie waarbij de aansluitkosten slechts 68,- (fl. 149,85) bedragen.