Politiebericht Flevoland: gehele regio 17-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 0320-211 215

Frontale botsing
EMMELOORD Op de Randweg raakte donderdagmiddag een 38-jarige automobilist uit Nagele gewond, toen hij frontaal botste tegen de auto van een 38-jarige man uit Tollebeek die daarbij ook gewond raakte. De man uit Nagele is met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Sophiaziekenhuis te Zwolle gebracht. De man uit Tollebeek is met verwondingen aan zijn borst door ambulancepersoneel mee naar het Dr. Jansenziekenhuis te Emmeloord genomen. Tot de ambulance ter plaatse was, verleende een behulpzame inwoner uit Emmeloord eerste hulp. De bestuurder uit Nagele reed over de Randweg in noordoostelijke richting. In de bocht ging hij sterk naar links (nog onbekend waarom), waarbij hij de tegemoetkomende auto van een 76-jarige man uit Emmeloord schampte (raakte niet gewond) en vervolgens frontaal botste op de volgende tegenligger de Tollebeekenaar. De drie voertuigen zijn afgesleept. De brandweer en de gemeente maakten de weg schoon.

Val
DRONTEN Een toerfietser raakte op de Roodbeenweg gewond toen hij van zijn fiets viel. De 35-jarige man uit Biddinghuizen is met hoofd- en liesletsel door de GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Een andere fietser (gegevens onbekend) die ook van zijn fiets gevallen was, ging ter controle mee naar het ziekenhuis. De voorste fietser had plots af moeten remmen voor een hond, waarbij de achtersten (aantal onbekend) niet op tijd konden remmen en vielen.

Bedrijfsongeval
LELYSTAD Donderdagochtend raakte een 19-jarige Lelystedeling bij een bedrijfsongeval aan de Vaartweg ernstig gewond. Het slachtoffer die als schoonmaker aan het werk was, werd gewond in een bedrijfsruimte door een collega aangetroffen. De brandweer zorgde dat het slachtoffer via een ladder uit de ruimte gehaald kon worden. Ambulance-personeel brachten het slachtoffer met ernstige nekverwondingen over naar het Zuiderzeeziekenhuis. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld

Poging straatroof
ALMERE Op het Fongerspad vond donderdagavond een poging tot straatroof plaats. Een 14-jarige fietser uit Almere werd in het bos aangevallen (het slachtoffer kreeg een klap in zijn gezicht) door drie onbekende jongens die zijn fiets wilden. Het slachtoffer wist te ontkomen.