Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-08-2001

Politieberichten stad Utrecht, 11.45 uur
Geen (gestolen) taart op verjaardag

UTRECHT Twee jongens van 16 en 17 jaar zijn zaterdagochtend om kwart voor één op heterdaad betrapt tijdens een poging in te breken bij een winkel in het winkelcentrum Kanaleneiland.

Een getuige, die de politie gealarmeerd had, wist een goed signalement te geven. Toen de politie ter plaatse kwam stonden de jongens, afkomstig uit Utrecht, nog voor de deur van de winkel. Er was braakschade aan het pand, maar de verdachten waren nog niet binnen geweest. Beide jongens zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de 17 jarige vandaag jarig was. Bijzonder is dat de zaak waarbij ze probeerden in te breken een winkel is die taarten verkoopt.

Autokraker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag, net na middernacht, een 37-jarige man aangehouden die zojuist had ingebroken in een auto. De auto stond geparkeerd op de Varkenmarkt.

De man uit Utrecht werd door een politieagent in burger aangetroffen. De verdachte zat in de auto, waarvan de ruit was ingeslagen. De man is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Uit de auto bleken geen goederen te zijn meegenomen.

Verkeerscontrole

UTRECHT Vrijdagmiddag heeft de politie tussen 14.00 uur en 16.30 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op de Eykmanlaan.

Tijdens de controle werd de snelheid van 352 voertuigen gemeten. De politie constateerde 33 overtredingen van de maximumsnelheid, die op de Eykmanlaan 50 km/u is. De hoogstgemeten snelheid was 75 km/u.

Verder waren 18 automobilisten in overtreding door het niet dragen van de veiligheidsgordel. Eén bestuurder kon geen geldig rijbewijs tonen. Alle overtreders zijn bekeurd.

Toevallig nog een straf uit te zitten

UTRECHT Vrijdagmiddag heeft de politie een 47-jarige man uit Utrecht aangehouden die nog een gevangenisstraf van zeven dagen uit moet zitten.

De politie en de ambulancedienst kregen om half zes een melding dat er een man was aangetroffen, liggend langs de Muyskenweg. Vermoedelijk was de man onder invloed van alcohol. Het slachtoffer weigerde iedere hulpverlening en ging weer liggen. Even later werd de politie opnieuw naar de Muyskenweg gestuurd omdat de man inmiddels richting het spoor was geklommen. Weer weigerde hij hulpverlening.

Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer gecontroleerd en constateerde geen ernstige gebreken of letsel. De agenten hebben de man meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man nog een gevangenisstraf van zeven dagen uit moet zitten. Daarop is de 47-jarige Utrechter aangehouden en ingesloten.