Ingezonden persbericht

laagdrempelige schuldhulpverlening


ALKMAAR, 26-09-2001 - -

Veel mensen met problematische schulden zoeken door onmacht en/of schaamte geen of te laat hulp.

Brieven van schuldeisers worden niet meer geopend met alle gevolgen van dien. Steeds hoger oplopende schulden tot uiteindelijk de deurwaarder aan de deur komt met gevolg beslaglegging, faillissement of erger huisuitzetting.

De www.schuldenwijzer.nl is in eerste instantie opgezet als een informatie platvorm op internet om particulieren en kleine ondernemers met problematische schulden een weg te wijzen hoe om te gaan met schulden en waar hulp te zoeken.
De site van de schuldenwijzer is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Op deze wijzer kan iedereen met behoud van zijn privacy informatie opzoeken hoe om te gaan met zijn schulden. Ook kan men via E-mail of de telefoon nadere informatie aanvragen. Het advies en de hulp via E-mail en telefoon is gratis.
De telefonische helpdesk is tijdens werkdagen geopend van 9.00 tot 11.00 uur en in de avonduren van 19.00 tot 20.00 uur.

Hulp aan huis
Persoonlijke hulpverlening zoals schuldbemiddeling, budgetbegeleiding enz. wordt bij mensen thuis gedaan. Dit geeft niet alleen een optimale privacy bescherming maar voorkomt ook reistijden en kosten. Eventueel kunnen mensen die werken ook in de avonduren bezocht worden. De Stichting Schuldenwijzer werkt landelijk.



Ingezonden persbericht