Politiebericht Venlo 19-08-2001
Mediabericht zondag 19 augustus (11.30)

KESSEL-EIK Aanhoudingen na vechtpartij

KESSEL-EIK De politie moest zaterdagnacht rond 1.00 uur met acht patrouilles ingrijpen bij een vechtpartij op de Maastraat. Aan de oever van de Maas was een aantal inwoners van Kessel-Eik slaags geraakt met een aantal mannen uit Duitsland. Daarbij zou één van deze mannen hen met een vuurwapen bedreigd hebben. De politie slaagde erin de partijen te scheiden en escalatie te voorkomen, waarbij ook één van de agenten werd geslagen. Een twintigjarige inwoner van Tegelen moest met diverse verwondingen overgebracht worden naar het Sint Martensgasthuis in Venlo, waar hij een nacht moest blijven. De politie arresteerde een twintigjarig man uit Schalksmuhle (Dld) op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. Verder werd een 20-jarige man uit Berlijn en een 17-jarige man uit Schalksmuhle gearresteerd op verdenking van mishandeling. De drie werden voor verder verhoor ingesloten.
ROERMOND Vechtpartijtjes

ROERMOND De politie moest zaterdagnacht rond 3.00 uur met diverse eenheden tussenbeide komen na een vechtpartij in het centrum. Een groep jongeren achtervolgde een 26-jarige man, die eerder betrokken was bij een mishandeling in de Veldstraat. Volgens twee getuigen zou hij daarbij gewapend zijn geweest met een mes. De politie wist de persoon af te schermen van zijn belagers en hield hem aan. Hij is voor nader verhoor in verzekering gesteld. Eerder op de zaterdagavond moest de politie bemiddelend optreden in een ruzie in een café aan de Veldstraat, waarbij diverse mensen waren betrokken. Later liep het toch uit op een handgemeen, waarbij een 18-jarige vrouw uit Roermond een klap opliep. Zij deed aangifte bij de politie. Dezelfde nacht hield de politie op het Stationsplein een 14-jarig meisje uit Roermond aan op verdenking van mishandeling. Zij had een negentienjarige vrouw uit Roermond in haar gezicht geslagen.
HELDEN Aanhouding na mishandeling in discotheek

HELDEN In een discotheek in Helden vond zaterdag omstreeks middernacht een opstootje plaats, dat begon tussen 13-jarige jongen uit Venlo en een 17-jarige jongen uit Tegelen. De twee kregen ruzie en de 13-jarige jongen liep daarbij klappen op. Zijn 41-jarige vader kwam even later verhaal halen en sloeg de 17-jarige, waarop er een kleine vechtpartij ontstond, waar zich nog aantal anderen mee bemoeide. De politie en de portiers van de discotheek kwamen tussenbeide. De politie hield zowel de 17-jarige als de 41-jarige man aan en nam ze voor verhoor mee naar het bureau.