Politiebericht Flevoland: gehele regio 19-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, H.Demmers tel. 06-53337514

Teveel alcohol op
ALMERE - Een 35-jarige automobilist uit Steenbergen (NB) werd afgelopen nacht rijdende op de A6 in de richting van Amsterdam aangehouden. Dat gebeurde n.a.v. zijn rijgedrag. De man kwam bij de ademanalyse tot 1.3 promille, daarvoor werd zijn rijbewijs ingevorderd. Eveneens op de A6 en in dezelfde rijrichting werd een 39-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden hij kwam tot 1.1 promille bij de ademanalyse en kreeg een rijverbod van 5 uren.

EMMELOORD - Het rijbewijs van een 46-jarige man uit Emmeloord werd afgelopen nacht ingevorderd omdat hij onder invloed zijn auto bestuurde. Daarvoor werd hij aangehouden op de Meteorenstraat waarbij hij zich agressief gedroeg. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse en beledigde de politie. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en voor alle feiten werd proces-verbaal opgemaakt. Op de Koningin Julianastraat werd een 39-jarige automobilist uit Wolvega aangehouden die tot 1.4 promille kwam en een rijverbod kreeg voor de duur van 6 uren.

Aanhoudingen
ALMERE - Vier personen, drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 18 tot 20 jaar, allen uit Almere werden afgelopen nacht aangehouden. Dat gebeurde nadat de politie voor de melding van een vechtpartij naar de Metropolestraat was gegaan. Daar bleek op dat moment nog een oploop van mensen, zij werden gesommeerd zich te verwijderen. Een man wenste dat niet te doen en werd aangehouden, daarmee bemoeide zich een vrouw die ook werd aangehouden en vervolgens keerde zich nóg een man tegen de politie. De laatste liet zich ook niet afschrikken door de dreiging van een politiehond en liep daardoor bij zijn aanhouding een beet op van die hond. Aan het bureau werd nadien de vierde man aangehouden die zich daar niet wenste te verwijderen nadat hem dat werd aangezegd.

EMMELOORD - Een 20-jarige en een 17-jarige Urker werden afgelopen nacht aangehouden omdat ze elk een fiets hadden gestolen vanaf het Achterom. Door getuigen werd de politie in kennis gesteld die beide personen nog met de fietsen kon aanhouden. De twee werden ingesloten voor verhoor en de fietsen werden veiliggesteld.

Verkeersongeval
SWIFTERBANT - Op het Plankenpad liep een 12-jarige jongen uit Swifterbant een gebroken voet op. Dat gebeurde toen hij onverwachts vanaf een tuinpad de weg oprende. Een passerende 19-jarige automobilist uit Swifterbant, kon hem niet meer ontwijken en de jongen botste tegen de auto. Hij werd voor behandeling vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis.