Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-08-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 12.40 uur
Oproep getuigen winkeldiefstal

VEENENDAAL Zaterdagmiddag rond twaalf uur meldde een vrouw aan een medewerker van een winkel aan de Hoofdstraat dat twee jongens goederen mee hadden genomen zonder te betalen. De jongens gingen er in verschillende richtingen vandoor. De medewerker, een 37-jarige man uit Veenendaal, ging meteen achter een van de jongens aan die de getuige had aangewezen.

De medewerker sprak op de Markt de verdachte aan, een 16-jarige jongen uit Veenendaal, en vroeg hem mee terug te lopen naar de winkel. In eerste instantie deed de jongen dit, maar ging er vervolgens rennend vandoor. De medewerker zette de achtervolging in en kreeg hulp van omstanders. Een man ging met de fiets achter de jongen aan en een vrouw bood de medewerker haar fiets aan om de achtervolging te kunnen voortzetten. Op de Trommelaar had de man op de fiets de jongen aangehouden. Een buurtbewoner belde de politie die de jongen aanhield en voor verhoor overbracht naar het bureau.

De politie onderzoekt deze diefstal en is op zoek naar de getuigen die de medewerker hebben geholpen bij de aanhouding. Het gaat dan met name om de vrouw die de medewerker van de winkel attent maakte op de diefstal en de man die de achtervolging met de fiets heeft ingezet. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug, 0900 88 44.