Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 12.50 uur
Man dronken achter stuur

HOOGLAND Rond kwart voor zes zaterdagmiddag werd de politie gestuurd naar een aanrijding op de Bunschoterstraat. Daar trof zij een 37-jarige automobilist uit Amersfoort aan die door onbekende oorzaak in de berm terecht was gekomen. De bestuurder had bloeddoorlopen ogen en rook naar alcohol. Uit de ademanalyse werd duidelijk dat de man teveel had gedronken; hij had een alcoholpromillage van 2.0. Het wettelijk maximum is 0.5. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Inbreker op heterdaad aangehouden

Hoogland De politie kreeg omstreeks tien over drie zondagmorgen de melding dat er ingebroken zou worden in een pand aan de Hamseweg.

Toen de politie daar aankwam zagen zij twee mensen van het dak springen en er in verschillende richtingen vandoor gingen. Tegelijkertijd zagen de agenten dat een man in een gereedstaande auto ervandoor wilde rijden. Hij had hierbij zijn verlichting niet aanstaan. De agenten sommeerden de man te blijven staan, dit deed hij niet. Tot twee keer toe reed hij zelfs bijna een agent omver; die moest beide keren opzij stappen om niet geraakt te worden. De man reed er vervolgens vandoor achtervolgd door een andere surveillancewagen van de politie.

Op het Klein Klaasjeskruid verliet de verdachte zijn auto en rende weg in de richting van de Roos van Dekemastraat. De agenten zetten de achtervolging te voet voort. De man, 23 jaar uit Amersfoort, klom over een hek en kon even later door de agenten worden aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar deze poging woninginbraak en naar de identiteit van de twee andere verdachten.

Aanhouding door portiers

AMERSFOORT Rond twee uur zondagmorgen werd de politie gezonden naar het Hof waar portiers een man hadden aangehouden. De portiers die net daarvoor de man uit hun zaak hadden gezet omdat hij hinderlijk was, zagen dat hij problemen veroorzaakte op straat. Een vrouw riep de man, 41 jaar uit Amersfoort, toe dat hij rustig moest zijn waarop hij haar vastpakte. Haar vriend, een 28-jarige man uit Amersfoort, kwam tussenbeide en vroeg de man zijn vriendin (gegevens onbekend) los te laten. Hierop werd hij geslagen door de man. Vervolgens hielden de portiers de man voor mishandeling aan en droegen hem over aan de politie. Zij heeft de man voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.