Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-08-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 14.15) Zondag 19 augustus 2001

Maastricht, straatroof:
Een 33 jarige inwoonster van Maastricht is vrijdagavond 17 augustus 2001 het slachtoffer geworden van een straatroof die gepleegd werd op de Ravengaard te Maastricht.
Het slachtoffer liep omstreeks 20.40 uur over de Ravengaard waar zij juist haar auto had geparkeerd. Op weg naar haar woning hoorde zij een bromfiets van achteren naderen en voordat zij het in de gaten had werd zij beroofd. Zij voelde een harde ruk aan haar schoudertas waardoor zij ten val kwam en daarbij de tas kwijtraakte. Toen zij opkrabbelde zag het slachtoffer nog juist een bromfiets wegrijden waarvan de duopassagier haar tas in zijn bezit had. Dezelfde avond deed het slachtoffer nog aangifte van de straatroof. Zij mist haar tas waarin onder andere een beurs met daarin fl. 270,- aanwezig was, enkele pasfotos en briefjes met telefoonnummers.

Maastricht, fietser op autosnelweg:
Een 23 jarige inwoner van het Belgische Elsene werd zondagmorgen 19 augustus 2001 al fietsend op de autosnelweg Maastricht-Eindhoven ter hoogte van de Kruisberg aangetroffen. Hij kreeg twee processen-verbaal gepresenteerd.
Automobilisten meldden zondagmorgen omstreeks 02.50 uur dat er over de autosnelweg A-2 richting Eindhoven een fietser reed. Een politiepatrouille die poolshoogte ging nemen trof de fietser ter hoogte van de Kruisberg aan. Hij was zich van geen kwaad bewust, en de reden daarvan was al vlug duidelijk. Hij had een stevig glaasje gedronken. De fietser werd meegenomen naar het politiebureau waar zijn ademanalyse een alcoholpromillage aangaf van net iets meer dan 2 promille. Tegen de zuiderbuur werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel van fl. 160,- wegens het rijden onder invloed en een transactievoorstel van fl. 120,- voor het rijden over een autosnelweg. De verdachte betaalde beide boetes en kon daarna huiswaarts.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 22 jarige automobilist uit Maastricht is zondagmorgen 19 augustus 2001 door de politie bekeurd wegens het verlaten van een ongevalsplek en het rijden onder invloed.
Op de Markt te Maastricht reed de automobilist omstreeks 06.10 uur tegen een geparkeerde personenauto aan waarna hij meteen wegreed van de ongevalsplek. De aanrijding werd echter gehoord door een politiepatrouille die daarop meteen een onderzoek instelde. De automobilist werd op de Wilhelminabrug achterhaald. Toen deze gevolg gaf aan het stopteken van de politie en daarna uitstapte was al vlug de reden van de aanrijding duidelijk. De automobilist kon slechts met moeite zijn evenwicht bewaren en had verder alle kenmerken van een dronkeman. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aanwees van bijna 2.1 promille, een meer dan viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Valkenburg, gewond bij verkeersongeval:
Een 28 jarige motorrijder woonachtig te Klimmen is zaterdagmiddag 18 augustus 2001 op de Sibberkerkstraat in Valkenburg gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Hij liep een beenbreuk op en diverse kneuzingen.
In een bocht van de Sibberkerkstraat in Valkenburg kwamen zaterdagmiddag omstreeks 17.15 uur een motorrijder en een personenauto met elkaar in aanraking. Mogelijk dat de In de bocht de motorrijder ten val is gekomen waarna hij met motor en al tegen de voorzijde van de auto schoof. Bij de val en de daarop volgende aanrijding met de auto liep de motorrijder een bovenbeenbreuk op en diverse kneuzingen. Een ambulance heeft de motorrijder naar het ziekenhuis getransporteerd waar het slachtoffer medische hulp werd verleend. Zowel de motor als de personenauto liepen behoorlijk wat schade op. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Maastricht, vier autos beschadigd bij verkeersongeval: Een 43 jarige inwoonster van Maastricht heeft zaterdagmiddag 18 augustus 2001 op de Dorpsstraat te Maastricht een verkeersongeval veroorzaakt waarbij haar auto drie geparkeerde personenautos aanreed. Het slachtoffer reed met haar auto zaterdagmiddag omstreeks 16.50 uur over de Dorpsstraat te Maastricht waar zij tengevolge van haar suikerziekte even het bewustzijn verloor. Haar auto raakte daardoor stuurloos en reed drie in een parkeervak geparkeerde personenautos aan terwijl haar eigen auto kantelde en op zijn kop terechtkwam. Het slachtoffer liep geen letsel op. Alle vier de autos liepen behoorlijke schade op. Ambulancepersoneel verleende aan de veroorzaakster ter plaatse medisch hulp.

Maastricht, aanhouding drugskopers:
Twee mannen zijn zondagmorgen 19 augustus 2001 door de politie aangehouden nadat tijdens het houden van het cameratoezicht in de binnenstad van Maastricht gezien werd dat er een drugstransactie plaatsvond.
Aan het politiebureau zag de toezichthouder van het cameratoezicht omstreeks 04.00 uur dat er op de Nieuwstraat te Maastricht vermoedelijk een drugstransactie tussen twee personen plaatsvond. Een surveillanceauto werd meteen naar de Nieuwstraat gedirigeerd waar de politiemensen zagen dat een van beide bij de drugstransactie betrokken mannen een zakje met inhoud weggooide. De man werd door de politie aangehouden. In het weggegooide zakje bleken 15 vermoedelijk xtc-tabletten te zitten. De drugsverkopers was intussen verdwenen Een andere man die eveneens in de Nieuwstraat werd aangetroffen liet bij het verschijnen van de politie snel een zakje op de grond vallen in de hoop dat de politie dit niet gezien had. In dit zakje trof de politie 16 xtc-tabletten aan. Ook deze man werd door de politie aangehouden. Aan het politiebureau ontkenden beide mannen bij een drugstransactie betrokken te zijn geweest en ook geen drugs in hun bezit gehad te hebben. Tegen beiden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Het zijn een 31 jarige inwoner van Nieuwegein en een 33 jarige man uit Utrecht.