Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-08-2001 Politiebericht district Kerkrade (H.P. 14.30 uur) Zondag 19 augustus 2001

Kerkrade: straatroof:
Een 60 jarige inwoonster van Landgraaf is zaterdag 18 augustus 2001 op de Boesberglaan in Landgraaf beroofd van haar tasje. Het tasje werd kort daarna vrijwel leeg teruggevonden. Van de dader ontbreekt ieder spoor.
Het slachtoffer fietste zaterdagmiddag kort na 17.00 uur over de Boesberglaan in Landgraaf waar zij werd ingehaald door de bestuurder van een bromfiets. Deze deed onverwacht een greep in het mandje van de fiets en griste daaruit de handtas van het slachtoffer weg waarmee de onbekende bromfietser aan de haal ging in de richting van de Dennenlaan. In het tasje waren o.a. een telefoon, enkele bankpasjes en een beurs met daarin een geldbedrag van enkele tientjes aanwezig. Op de Boslaan/Parklaan werd het tasje van het slachtoffer leeg teruggevonden terwijl op de Moltweg enkele bankpasjes werden teruggevonden door wandelaars. Het slachtoffer heeft van de diefstal aangifte gedaan bij de politie.