PERSBERICHT

GEEN LOON NAAR WERKEN VOOR VAN KALMTHOUT RACING

Zolder, 19 augustus 2001. De zevende race om het Benelux kampioenschap Landis Formule Ford 2001, heeft voor Van Kalmthout Racing slechts een enkele podiumplaats opgeleverd. Xavier Maassen (Meerssen) tekende in de slotronden van de race voor de derde plaats. Hoofddorper Marijn van Kalmthout leek af te stevenen op zijn vijfde klassezege in de First Division, maar bleef door toedoen van een andere rijder puntloos. Meer succes was er in die klasse voor Jean-Pierre Verhoeven (Hoofddorp) met een vierde plaats. Voor Amsterdammer Bas Schothorst viel het doek deze race al tijdens de openingsronde.

Marijn van Kalmthout kwam in de training op het Circuit van het Belgische Zolder niet verder dan een veertiende startplaats algemeen en stond daarmee als tweede in de First Division. "Er had zeker meer ingezeten", aldus de Hoofddorper, die na een spin problemen met zijn banden kende. In de race revancheerde hij zich aanvankelijk sterk en won meerdere plaatsen in die belangrijke beginfase. "Maar een rijder uit een andere klasse, die daar dus niets mee te winnen had, bleef scharend voor mij uit rijden. Inhalen werd daardoor bijzonder moeilijk en ik verloor alleen maar terrein op de mannen aan de kop. Toen ik er uiteindelijk voorbij was, doemde de volgende rijder al weer op. Maar tijdens de uitremactie, raakte ik een grintrandje en belandde in de grintbak. Met hulp van buitenaf kwam ik de baan weer op, maar die hulp is nu eenmaal niet toegestaan. Mijn race was voorbij en dat geldt ook voor mijn Nederlands kampioenschap. Dat heb ik hier verloren!"
Hoe anders het in de racerij kan gaan ondervond Xavier Maassen. "Door een slippende koppeling verloor ik bij de start bijna 15 seconden en de nodige plaatsen. Echt ik had gewoon geen tractie meer. Tijdens de race herstelde dit euvel zich en kon ik aan mijn opmars naar voren beginnen. Geholpen door meerdere uitvallers en een aantal mooie inhaalacties ben ik opgeklommen naar een derde plaats in het dagklassement", aldus Maassen.

Ook een tevreden gezicht bij de door Landis gesteunde Jean-Pierre Verhoeven. "Ik ben als vijfde gestart en door de problemen van Marijn klom ik naar een vierde plaats. Het beste resultaat tot nu toe. Maar ik weet niet wat de wedstrijdorganisatie van de race heeft gezien, want iemand die voor mij is geëindigd heeft -volgens mij- onder een bewogen gele vlag ingehaald en dat is niet toegestaan. Mocht dat wel het geval zijn, zou het hier mijn eerste podium worden", sprak hij hoopvol. Maar Verhoeven bleef vierde, de wedstrijdleiding had geen gekke dingen gezien. Althans niet voor wat betreft de eerste drie geklasseerden.

Tot slot het verhaal van Bas Schothorst. "Dat is snel verteld", opent de Amsterdammer. " Ik had een wereldstart en pakte gelijk twee man. Maar in de tweede bocht werd ik er zonder reden door een van de andere rijders hard afgereden. Met een kapotte achtwielophanging ben ik nog naar de pits gereden maar verder gaan had geen enkele zin. Balen dus!"

Uitslag Landis Formule Ford, 19 augustus 2001, Circuit Zolder:
1. Stefan de Groot, 12 ronden in  20.04.987 
2. Jaap van Lagen                op 04.307       
3. Xavier Maassen       op 07.550   . 
15. Jean-Pierre Verhoeven   op 44.265 

Tussenstand Nederlands Kampioenschap: 
1. Stefan de Groot      108 pt 
2. Jaap van Lagen        84  pt 
3.  Ferdinand Kool               80 pt 
4.  Tristan te Pas           72 pt 
5.  Xavier Maassen       63 pt 
7.   Bas Schothorst          47 pt 

Tussenstand Benelux kampioenschap: 
1. Stefan de Groot      108 pt 
2. Jaap van Lagen        87  pt 
3. Ferdinand Kool        71  pt 
4. Tristan te Pas            67  pt 
5. Xavier Maassen            48  pt 
6. Bas Schothorst        48  pt 
 
Uitslag First Division: 
1. Olivier Muytjens (B), 12 ronden in 20.28.598
2. Jurgen van Hover (B)     op 12.295 
3. Jan-Paul van Dongen      op 14.382 
4. Jean-Pierre Verhoeven        op 20.654 
         

Tussenstand Nederlands kampioenschap First Division:
1. Olivier Muytjens (B)     96 pt 
2. Marijn van Kalmthout                 77 pt 
3. Mark Nachtegeller        69 pt 
      4. Jan-Paul van Dongen                   68 pt
      5. Helmert-Jan van der Slik              62 pt
      6. Jean-Pierre Verhoeven      59 pt 

Tussenstand Benelux kampioenschap First Division: 
     1.  Marijn van Kalmthout       90 pt 
     2.  Olivier Muytjens           84 pt 
     3.  Mark Nachtegeller      67 pt    
     4.  Jan-Paul van Dongen        56 pt 
     5.  Jean-Pierre Verhoeven      44 pt 
 
Voor de redactie: