Ingezonden persbericht

Vraag en antwoord op tandheelkundig gebied

AMSTERDAM, 19-08-2001 -- 'Ask the expert' op www.dentiva.com Dentiva.com heeft op de website een nieuw initiatief ontplooid. Op www.dentiva.com kunnen alle leden vragen te stellen over esthetische tandheelkunde, parodontale nazorg, juridische tandheelkunde en nog veel meer. Deze vragen kunnen gesteld worden via de website of per e-mail. Eén keer per week beantwoordt een expert de vragen. Deze antwoorden worden gepubliceerd op de website. Op deze manier is het mogelijk op een snelle en makkelijke manier specifieke informatie en de visie van een expert te krijgen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid te discussiëren met andere collega's.

Iedere maand staat een nieuw thema centraal dat ruim van tevoren bekendgemaakt wordt op de homepage van dentiva.com. In april, mei en juni zijn de thema's endodontologie, parodontologie en juridische tandheelkunde de revue gepasseerd.

Profielschets expert september

Dr Miller received his DDS from the University of Maryland School of dentistry in 1974 and completed a general practice residency at the Veterans Administration Hospital in Houston in 1975, He authored a 3-years series of articles on bonding in the " journal of Houston District Dental Society" and has lectured internationally. Dr Miller is a fellow of the Academy of General Dentistry, a Founding and accredited member and Fellow of the American Association for cosmetic dentistry and has memberships in the International Association of dental research, Academy of dental materials and the Academy of Operative Dentistry. He has contributed to several texts - is on the editorial Board of the Practical Periodontics and Aesthetic Dentistry and is the co-founder and Editor-in-Chief/President of Reality. Dr Miller maintains a private practice in Houston, Texas.

Profielschets expert oktober

Mevrouw Abraham-Inpijn heeft in 1964 haar artsexamen behaald aan de UVA, sindsdien is zei werkzaam als wetenschappelijk medewerker in diverse ziekenhuizen en prive klinieken.In 1975 heeft ze haar docroraal behaald. Sinds 1974 is Mevr.Abraham-Inpijn wetenschappelijk hoofdmedewerker aan de Universiteit van Amsterdam bij de vakgroep Inwendige geneeskunde mede ten behoeve van de subfaculteit Tandheelkunde UVA. In 1986 is ze benoemd als hoogleraar..

De vaste cursussen die Mevr.Abraham -Inpijn geeft in het kader van de stichting Aja Ramakers Koning voor het seizoen 2001-2002 zijn:
* medische calamiteiten in de tandartspraktijk
* Herhalingspracticum reanimatie en basis opvang met vital signs
* Acute Accidenten bij kinderen inclusief reanimeren en specifieke anamnese.theorie en praktijk
* Omgaan met het Europese medisch risico registrerend anamnese systeem.
Profielschets experts november

Gedurende de maand november zal de heer Arie-Jan van Winkelhoff samen met Dr.Edwin Winkel de expert zijn op het gebied van Microbiologie en zal hij vragen omtrent dit onderwerp beantwoorden. Laboral Diagnostics werd door Arie-Jan van Winkelhoff opgericht in 1989. Maar de feitelijke basis voor het ontstaan van deze organisatie ligt al veel eerder. Aan de Vrije Universiteit van Amsterdam hield microbioloog Arie-Jan van Winkelhoff zich al jaren bezig met onderzoek op het gebied van de orale microbiologie. Van Winkelhoff: "Deze ontwikkeling liep feitelijk parallel met een toenemende interesse voor dit onderwerp vanuit de tandheelkundige beroepsgroep. Het gemiddelde kennis- en kundeniveau van tandarts en mondhygiëniste lag destijds compleet anders dan thans het geval is. Maar de interesse was wel degelijk aanwezig, evenals de aanzienlijke hoeveelheid klinische kennis binnen de universiteit. Het werd hoog tijd dat we daar iets mee gingen doen.

"Dr. Edwin Winkel is werkzaam als parodontoloog en implantoloog in de kliniek voor parodontologie in Amsterdam en is onlangs gepromoveerd. In de kliniek voor parodontologie is tevens een speciaal halitose spreekuur waarin dr. Winkel advies geeft. Onlangs was hij regelmatig in het nieuws naar aanleiding van de breath allert uit Japan. Samen met Arie-Jan van Winkelhoff is hij tevens werkzaam bij Laboral Diagnostics. Samen geven zij vele cursussen. Onder andere de compact clinic halitose en bacteriologie in de kliniek in Amsterdam.



Ingezonden persbericht