Gemeente Hoorn

Nieuws

MAANDAG 20 AUGUSTUS LAPPENDAG
Volgende week maandag (20 augustus) is het de laatste dag van de kermis, traditioneel bekend als Lappendag. Die dag zijn op het Grote Noord, het Kleine Noord, de Noorderveemarkt, een deel van de Veemarkt en de aanliggende zijstraten zo'n 380 kramen en 40 standwerkers te vinden. Tijdens Lappendag is de kermis van 10.00 tot 16.00 uur open.

PENDELBUS
Er komt op Lappendag een extra parkeermogelijkheid op de Blauwe Berg. Vanaf de Provincialeweg worden automobilisten op dit terrein geattendeerd. Vanaf 7.00 tot 16.00 uur gaat een gratis pendelbus de verbinding tussen de Blauwe Berg en het Stationsplein onderhouden.

VERKEER
Lappendag kenmerkt zich door veel rondrijdende autos, foutparkeerders en opstoppingen. Ter vergroting van de bereikbaarheid en de veiligheid wil de gemeente de toestroom van verkeer naar het havengebied zoveel mogelijk weren door dit deel van de binnenstad af te sluiten. Naast het plaatsen van afzettingen zullen stadswachten toezien op het naleven van deze maatregel.
Binnenstadsbewoners kunnen op vertoon van hun parkeervergunning de afgesloten gebieden inrijden. Ook eigenaren van boten krijgen toegang. In overleg met de politie en de brandweer is een aantal maatregelen getroffen waardoor het voor hulpverleningsdiensten mogelijk blijft adressen in de binnenstad te bereiken in geval van calamiteiten.

Op Lappendag worden de Veemarkt-westzijde, Noorderveemarkt (inclusief het parkeerterrein), het West vanaf de Wijdesteeg en het Kleine Noord afgesloten voor het verkeer.
Op zaterdag 18 augustus en op Lappendag maandag 20 augustus is er een extra parkeermogelijkheid op de Westerdijk tussen de Lambert Meliszweg en de Hulk. Daartoe zal één baan worden afgesloten en eenrichtingsverkeer worden ingesteld. Verkeer op de Westerdijk is dan uitsluitend mogelijk vanaf de Vale Hen in de richting van De Hulk/Venneweg. Er komen afzettingen ter hoogte van de Westersingel en de Venneweg. Omleidingen staan aangegeven.
De (gratis) bewaakte fietsenstalling aan de kop van de Veemarkt, bij de Gedempte Turfhaven, zal tijdens Lappendag in bedrijf zijn. De openingstijden zijn die dag van 07.00 uur tot 18.00 uur.

DRANK
Evenals vorige jaren zullen de cafébedrijven op Lappendag tussen vier uur 's middags en acht uur 's avonds de deuren sluiten. Dit ter voorkoming van ernstige verstoring van de openbare orde. De cafébedrijven zijn ook dit jaar weer schriftelijk van het besluit op de hoogte gesteld. Het is de bedoeling dat de drankverstrekking om 16.00 uur wordt gestaakt en de zaak vervolgens wordt ontruimd. De burgemeester heeft ook de slijterijen en supermarkten in de binnenstad weer verzocht op Lappendag na 15.00 uur geen alcoholhoudende drank te verkopen.