Politiebericht Uden 20-08-2001
Politiebericht district De Leijgraaf

MOTORRIJDER GEWOND

Vanmorgen is bij een aanrijding op de Zeelandsedijk ter hoogte van de vliegbasis een 42-jarige motorrijder uit Sint Hubert gewond geraakt. De man kreeg geen voorrang van een 20-jarige autombilist uit Oss. De motorrijder liep door de aanrijding letsel op aan een been en arm. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer.

SNELHEIDSCONTROLE MET JEUGD

De politie heeft vanmorgen in het kader van de slogan wij gaan weer naar school een snel-heidscontrole gehouden op de President Kennedylaan in Uden. Zij werd daarbij geassisteerd door zes leerlingen van basisschool Marimba. In totaal werden 283 voertuigen gecontroleerd, waarvan tien bestuurders te hard reden. De snelste reed 65 km. per uur.

BOETE VOOR JEUGDIGE BROMFIETSBESTUURDER

Agenten zagen vanmiddag op de Keizershof in Uden twee jongens rijden op een bromfiets. Na controle bleek dat het tweetal pas dertien jaar was. De bromfiets was niet verzekerd en tevens in een technisch dermate slechte staat dat er niet mee op de weg mocht worden gere-den. De bromfiets belandde op het bureau, de bestuurder kreeg een boete van f.250,--, welke hij zal delen met zijn duopassagier.