Gemeente Geldrop


Internetpublicatie, 20 augustus 2001
Publicatie Geldrop Actueel, 22 augustus 2001

ROB HAANS
WINT GOUD BIJ WORLD GAMES

Rob Haans tijdens huldiging dec. 2000 Geldroppenaar Rob Haans heeft op 20 augustus goud gewonnen bij de World Games in Japan. Dit zijn de 'Olympische Spelen voor niet-Olympische sporten'. De gouden plak werd behaald voor het onderdeel Jiu-jitsu.
Ook zijn vriendin, de Deense Vibeke Mortensen, behaalde bij deze World Games goud bij het onderdeel Jiu-jitsu.

Rob Haans heeft al vele titels op zijn naam staan. Zo won hij zilver tijdens het EK in '97 en het WK '98, goud tijdens het EK '99 en WK 2000 bij de mannen tot 85 kilogram. Van 1997 tot en met 2000 was hij ook Nederlands kampioen. Voor het behalen van zijn wereldtitel in 2000 werd hij op 4 december vorig jaar in het gemeentehuis van Geldrop gehuldigd.

Rob heeft eerder aangegeven dat deelname aan de World Games 2001 tevens het einde van zijn carrière als topsporter zou zijn. Wanneer hij vasthoudt aan dit besluit, dan betekent dit in ieder geval dat hij met de behaalde gouden medaille voor een prachtige afsluiting heeft gezorgd van zijn schitterende carrière.

Op maandag 27 augustus vindt de officiële huldiging plaats in het gemeentehuis aan de Hofstraat 4. De huldiging start om 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn!