Fujifilm en Fujifilm Microdevices onderscheiden met prestigieuze

Walter Kosonocky Award voor prestaties in solid state beeldsensors

Super CCD 'white paper' erkend

Fuji Photo Film Co, Ltd., welbekend als vernieuwend bedrijf in beeldvormende en informatie technieken, en haar dochteronderneming Fujifilm Microdevices Co. Ltd. Zijn recent onderscheiden met de 2001 Walther Kosonocky Award voor buitengewone prestaties in beeld sensor techniek tijdens de IEEE workshop voor CCD's en geavanceerde beeld sensors in Crystal Bay te Nevada in Amerika.

De eervolle onderscheiding werd toegekend als erkenning van de 'white paper' documentatie - 'A Progressive Scan Image Sensor for DSC Applications -, een progressieve scan beeld sensor voor digitale foto camera toepassingen. De beschreven techniek werd door Fujifilm ontwikkeld binnen het onderzoek en de ontwikkeling van haar unieke Super CCD beeldtechniek die een hogere resolutie, een verhoogd dynamische bereik en een betere signaal-ruis verhouding oplevert, vitale elementen voor de kleurweergave en beeldkwaliteit van digitale foto's.De onderscheiding die wordt verleend voor het beste document gepubliceerd in 1999 en 2000 met opmerkelijke vooruitgang in solid state beeld sensors, is opgedragen ter herinnering aan de bijdragen op dit gebied door de overleden Dr. Walther Kosonocky.

Het Super CCD document verscheen in het IEEE journal of Solid State Circuits nr. 35(12) in December 2000. De auteurs waren Tetsuo Yamada, Katsumi Ikeda, Yong-Gwan Kim, Hideki Wakoh, Tetsuo Toma, Tomohiro Sakamoto, Kazuaki Ogawa, Eiichi Okamoto, Kazuyuki Masukane, Kazuya Oda en Masufumi Inuiya.

'Uit naam van Fujifilm en Fujifilm Microdevices, neem ik met trots deze erkenning van ons werk voor het maken van de Super CCD beeld sensor in ontvangst' sprak Tetsuo Yamada, manager CCD ontwerp VLSI afdeling bij Fujifilm Microdevices Co., Ltd., de beeld sensor en silicon chip productie dochter van Fujifilm waar de Super CCD werd ontwikkeld. ' Fujifilm heeft een rijke geschiedenis in technische vernieuwingen en de Super CCD is weer een bewijs van onze toewijding aan onderzoek en ontwikkeling.Met nu bijna zeventig jaar fotografische ervaring is Fujifilm een van slechts een handvol bedrijven in de markt die zelf verantwoordelijk is voor zowel het ontwerp, de productie, de CCD, signaalverwerkende technieken en het objectief van digitale camera's. Deze totale controle over de productie maakt strikte controle over het voldoen aan technische specificatie mogelijk en leidt tot vernieuwende toonaangevende producten.
Illustraties:

Award

Foto: Uitreiking Award voor Super CCD White paper aan Tetsuo Yamada,Fujifilm Microdevice

Vergelijking structuur en oppervlak conventionele en Super CCD