Ingezonden persbericht


- PERSBERICHT -

Druk bezette managers op training tijdens de avondspits

FileWorkshops vormen alternatief voor verkeersdrukte

20 augustus 2001 - De FileWorkshop is de nieuwe manier van leren voor druk bezette managers en professionals. Twee bedrijven, Akkerma.com en SalesQuest, introduceren deze nieuwe trainingsmethode op 2 oktober 2001 met de workshop 'Overtuigings- en beïnvloedingstechnieken'. De FileWorkshop dankt zijn naam aan het feit dat zij een educatief alternatief is voor het filerijden. Om de avondspits te vermijden starten de workshops om 15.30 en eindigen om 20.00 uur. De tussen liggende tijd wordt gevuld met een intensief en thematisch trainingsprogramma, een diner en een korte afsluitende borrel. Volgens initiatiefnemers Fred Akkerma en Michel Hoetmer voorzien de FileWorkshops in meerdere opzichten in een behoefte. De bijzondere workshops worden gehouden in Golden Tulip Zaltbommel, een locatie met rechtstreeks uitzicht op de file op de A2.

Gebrek aan tijd
De FileWorkshops worden georganiseerd tijdens de avondspits. Door voor de file van start te gaan en na de file te eindigen, wordt zo weinig mogelijk kostbare tijd van managers en professionals gebruikt. Akkerma en Hoetmer kwamen op het idee van de FileWorkshop toen zij hun eigen klantenkring nader gingen analyseren. Daarbij viel de behoefte aan actuele kennis en vaardigheden direct op, maar tegelijkertijd het gebrek aan tijd om daarvoor naar een opleiding te gaan. "Tijd vormt steeds meer de cruciale factor. De populariteit van opleidingen neemt om die reden af. Dat is ook niet zo raar want tijdens een wat langere training worden diverse onderwerpen behandeld. Maar wat als maar één van die onderwerpen je interesseert?" schetst Akkerma het behoeftenpatroon van de hedendaagse manager of medewerker. De FileWorkshops zijn zeer gericht en thematisch van opzet, waardoor dat bezwaar wordt weggenomen.

Leren, dineren, doen
Tijdens elke FileWorkshop wordt op interactieve wijze een actueel thema belicht. Akkerma en Hoetmer gaan bij de workshops uit van de formule 'Leren, dineren, doen'; voor het diner wordt de lestof intensief behandeld en na het diner gaan de deelnemers er direct mee aan de slag. "Een workshop is voor ons geslaagd als iemand er de volgende dag ook iets mee kan," aldus Akkerma. De FileWorkshops vinden op elke eerste dinsdag van de maand plaats in het Golden Tulip Zaltbommel. Vanuit de bar van dit nieuwe hotel hebben de deelnemers rechtstreeks uitzicht op de file op de A2.

Filetijger
Akkerma was zelf lange tijd een 'filetijger'. Ik woonde maandenlang in Utrecht, terwijl ik werkte in Den Haag. 's Ochtends en 's avonds stond ik bijna standaard in de file. Als er in die periode zo'n initiatief was geweest, had ik er zeker aan meegedaan," aldus Akkerma, die maandenlang in hotels woonde en uiteindelijk zelfs verhuisde om van het verkeersleed af te zijn. Ook Hoetmer is het fileleed niet bespaard gebleven. "Altijd dacht ik: deze tijd moet toch nuttiger besteed kunnen worden? Het heeft even geduurd, maar nu hebben we daarvoor de manier gevonden."

Over Akkerma.com
Akkerma.com is een advies- en trainingspraktijk op het gebied van management en communicatie. Het bedrijf van bedrijfseconoom Fred Akkerma (29) is tevens uitgever van de managementportal Managersonline.nl. Akkerma is daarnaast lid van de hoofdredactie van de managementsite M@n@gement.

Over SalesQuest
SalesQuest is in 1999 opgericht door Michel Hoetmer. Het bedrijf verzorgt marketing- en verkooptrainingen. Daarnaast ondersteun het ondernemers bij hun marketingactiviteiten en de bevordering van hun verkoop.

URL's
FileWorkshops: www.fileworkshops.nl
Akkerma.com: www.akkerma.com
SalesQuest: www.salesquest.nl

Noot voor de redactie (