Persberichten politie Rivierenland



Weekend 18 en 19 augustus 2001



* Weekendoverzicht

Met alcohol achter het stuur
RIVIERENLAND - De politie heeft de afgelopen dagen vijfmaal proces-verbaal opgemaakt tegen bestuurders die onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerden.

- Vrijdagavond werd op de Lijsterstraat te Elst een 24-jarige Arnhemmer aangehouden die een bromfiets bestuurde, waarbij hij naast het alcoholgebruik ook de toegestane snelheid fors overschreed. Er werd een snelheid gemeten van ongeveer 100 kilometer per uur. De bromfiets werd voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

- Op de Meentsestraat te Giesbeek werd zaterdagavond een 31 jarige inwoner van Giesbeek aangehouden die onder invloed van alcohol een personenauto bestuurde.

- Voor hetzelfde feit werd die avond een 36-jarige inwoner van Reeuwijk aangehouden. Hij reed met zijn auto door Elst, terwijl hij diverse verkeersovertredingen pleegde, zoals het ruimschoots overtreden van de toegestane snelheid en het rechts inhalen. Hij trachtte zich aan zijn aanhouding te onttrekken door snel weg te rijden, maar kon op de Haydnstraat in Elst worden ingerekend.
- Op het Geerken in Westervoort controleerde de politie later in de nacht een 43-jarige autobestuurder uit die plaats. Ook hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren.
- Tenslotte onderging een 21-jarige inwoner van Westervoort hetzelfde lot, die op de vroege zaterdagmorgen met zijn auto over De Rosmolen te Westervoort reed.
Aan alle genoemde bestuurders werd een tijdelijk rijverbod opgelegd.
Winkeldiefstal
GENDT - Zaterdagmiddag hield de politie een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij had zich schuldig gemaakt aan diefstal van enkele blikjes bier en vier kratten met lege flessen bij twee verschillende supermarkten in Gendt. Hij kon aan de hand van het door getuigen opgegeven signalement op de Langstraat te Gendt worden aangehouden. De man is ingesloten en onderzocht wordt of hij zich aan meer soortgelijke feiten heeft schuldig gemaakt.
Caféruzie
BEMMEL - Zaterdagavond werd politie-assistentie verzocht in een cafe te Bemmel, omdat daar gevochten zou worden. De politie trof in het cafe een 30-jarige inwoner van Gendt aan, die onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde en zich agressief gedroeg t.o. van anderen. Nadat de man dringend was verzocht de lokatie te verlaten, ging hij buiten door met agressief gedrag. waarna hij door de politie werd gevorderd zich ter plaatse te verwijderen. Hij wenste hieraan niet te voldoen en werd vervolgens aangehouden terzake het niet voldoen aan de vordering, alsmede openbare dronkenschap. Hij werd ingesloten.
Openlijke geweldpleging
ELST - In de nacht van zaterdag op zondag is een 29-jarige Elstenaar aangehouden en ingesloten op verdenking van openlijke geweldpleging. Hij wordt ervan verdacht samen met anderen een 37-jarige inwoner van Elst te hebben geslagen, die hierdoor verwondingen aan zijn hoofd opliep, die in het ziekenhuis gehecht moesten worden. Een en ander vond plaats op de Dorpsstraat, omstreeks 00.30 uur. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht en de mededaders.
Gordelcontrole
DUIVEN - Bij een verkeercontrole op de Vergertlaan te Duiven heeft de politie 13 autobestuurders en/of hun inzittenden bekeurd voor het niet voldoen aan de verplichting de autogordels te dragen. De controle vond zaterdagavond plaats.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar

Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl