Korps: Utrecht, plaats: Heuvelrug 20-08-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.40 uur
Neppistolen aangetroffen

VEENENDAAL Op zondagmiddag heeft de politie drie neppistolen aangetroffen bij drie 16-jarige jongens uit Veenendaal. De politie ontving de melding dat de drie jongens bij t Kofschip stonden met een voorwerp dat verdacht veel op een vuurwapen leek. Hier aangekomen bleken de jongens drie neppistolen bij zich te hebben. Ze verklaarden deze op vakantie in Spanje te hebben gekocht.

Dit soort nepwapens zijn verboden in Nederland en het bezit ervan kan strafbaar zijn. De jongens hebben vervolgens meteen afstand gedaan van de pistolen. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Boze pinner

VEENENDAAL Op zondagavond heeft een 37-jarige man uit Veenendaal een pinapparaat op de Markt met een stoel aangevallen. De politie ontving de melding dat de man met een stoel van een nabijgelegen terras het apparaat bewerkte.

De politie trof de man spoedig aan op grond van het doorgegeven signalement en hield de man aan voor vernieling. De man verklaarde dat hij door een mislukte pinpoging boos was geworden en het apparaat met stoel had aangevallen. De pinautomaat liep geen zichtbare schade op, de stoel was onherstelbaar beschadigd.

Auto uit de bocht

MAARSBERGEN Een 20-jarige inwoner uit Amerongen is met zijn auto op de Altena uit de bocht gevlogen door nog onbekende oorzaak. De gewaarschuwde politie trof de auto op de kop in de berm aan. De man had de auto verlaten en werd opgevangen door omwonenden. Het ambulancepersoneel besloot de man mee te nemen voor behandeling naar het ziekenhuis in Zeist.

De politie heeft een blaastest bij de man afgenomen. Omdat uit de test bleek dat er een indicatie was van alcoholgebruik werd de man aangehouden en is bij de man bloed afgenomen om het alcoholpromillage te kunnen vaststellen.

Doorrijden na aanrijding

RHENEN Een 60-jarige man uit Elst is op zondagavond rond middernacht aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. De politie ontving van passanten de melding dat een man op de Frederik van de Paltshof met zijn auto tegen een andere personenwagen was aangereden. De man was even gestopt, maar daarna doorgereden.

Op grond van het gegeven signalement werd de auto in Elst aangetroffen. De verdachte werd voor zijn woning slapend in een stoel aangetroffen. De man werd aangehouden maar wilde geen medewerking verlenen aan de aanhouding. Hij werd daarop geboeid overgebracht naar het bureau.

De man weigerde medewerking te verlenen aan een ademanalyse om zijn alcoholgebruik vast te stellen. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd en de man heeft een dagvaarding ontvangen om voor de rechter te verschijnen.