Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-08-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.50 uur
Openstaande boetes

DRIEBERGEN/RIJSENBERG Zondagavond om kwart voor twaalf kreeg de politie de waarschuwing dat er aan de Hoofdstraat een dronken man in zijn auto was gestapt. Ter plaatse trof de politie een 67-jarige man uit Breda in zijn auto aan. De blaastest wees uit dat de man niet teveel gedronken had, maar omdat de man toch ernstig verward overkwam, is hij meegenomen naar het bureau en ingesloten. Tevens bleek dat hij nog wel drie boetes had openstaan. Na betaling van de drie boetes kon de man zijn weg weer vervolgen.

Stennismakers aangehouden

ZEIST Zondagavond om half twaalf kreeg de politie een melding van onrust aan de Bergweg. Ter plaatse bleken een bewoner en zijn vriendin glaswerk naar buiten te hebben gegooid. Na enig aandringen kwam een van de twee bewoners, een 27-jarige vrouw uit De Bilt, naar buiten. Echter, de vrouw liep, onder invloed van alcohol, op een andere buurtbewoner af en gaf deze een schop. Daarop werd de vrouw aangehouden. Haar vriend, een 28-jarige inwoner van Zeist, die in de dakgoot stond is door de politie naar binnen gepraat en eveneens aangehouden. In de woning werden enkele wapens aangetroffen, deze zijn in beslag genomen. Tegen beide verdachten is proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles

DE BILT De politie heeft zondagmiddag tussen half drie en vier uur een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg (beide richtingen). Van de 1997 gecontroleerde voertuigen reden er 161 harder dan de maximaal toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 117 km per uur.

Auto in brand

ZEIST Zondagavond om negen uur stond er aan de Nijenheim een auto in brand. De brandweer had de brand snel geblust. De bestuurster, een 50-jarige vrouw uit Zeist had vlak daarvoor haar auto geprobeerd te starten, echter zonder succes. Vervolgens zag ze rook onder haar motorkap vandaan komen en al snel stond haar auto in brand. Oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting. De auto is weggesleept.