Persberichten politie Rivierenland



Maandag, 20 augustus 2001



* Dagoverzicht

Tweede aanhouding openlijke geweldpleging
ELST - Op 20 augustus is rond 9.45 een 29-jarige inwoner van Elst aangehouden en ingesloten op verdenking van openlijke geweldpleging. (Op 19 augustus werd reeds een even oude plaatsgenoot aangehouden - zie dagoverzicht 19 augustus 2001) Hij wordt ervan verdacht samen met anderen een 37-jarige inwoner van Elst te hebben geslagen, die hierdoor verwondingen aan zijn hoofd opliep, die in het ziekenhuis gehecht moesten worden. Een en ander vond plaats op de Dorpsstraat, omstreeks 00.30 uur. De man is in verzekering gesteld en wordt door de politie verhoord. Er was door de Officier van Justitie toestemming gegeven de man buiten heterdaad aan te houden.

* Nieuwe gebiedsagent in Westervoort

Met ingang van 23 juli is Aswin van Veggel (35) begonnen als gebiedsagent in Westervoort. Zijn werkgebied omvat de Lange Maat, Broeklanden en 't Hoge End.
Aswin gaat aan de slag naast zijn collega-gebiedsagenten Ben Oude Nijhuis en Theo Overgoor.
Tot 23 juli werkte de nieuwe gebiedsagent in de politieregio Brabant-Noord in de gemeente Uden. Hij werkte daar als agent in de basispolitiezorg. Aswin startte zijn politieloopbaan op 1 april 1996.
Aswin van Veggel gaat zich in zijn werk vooral toeleggen op jeugd en de en de overlast op en door hangplekken voor jongeren. Daarbij zal hij met nadruk de samenwerking zoeken met de gemeente en de omwonenden.
Hij is te bereiken via het unitbureau Duiven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar

Internet: Voorlichting@politieoverbetuwe.nl