Ingezonden persbericht

Cable1 coureur Sandra van der Sloot voert Alfa 156 Challenge nog steeds aan

Ondanks haar tweede plaats tijdens de zesde race van de Pearle Alfa 156 Challenge, gaat Cable1-Rialto coureur Sandra van der Sloot nog steeds aan de leiding in de tussenstand. Van haar teamgenoten eindige Michel Schaap uiteindelijk als vijfde en Berend Gesman als zesde. Bas Friedericy, deel uitmakend van Cable1 team reed deze keer de gastenauto en eindige als twaalfde. Ben Mets kwam als zestiende over de meet, terwijl Oscar Middeldorp een race lang zicht had op een vierde plaats. Deze klassering werd hem in de voorlaatste ronde bruusk ontnomen toen hij zonder pardon naast de baan werd gezet. Anton Mets werd na afloop door de wedstrijdleiding bestraft voor zijn minder sportieve rijgedrag. Ondanks de winst van Boy Zentveldt in deze race behoudt Sandra van der Sloot de leiding in de tussenstand van de Alfa 156 Challenge.

Sandra van der Sloot (Alphen aan den Rijn) moest al tijdens de training al haar meerdere erkennen in directe concurrent Boy Zentveldt. "Hij had het hele weekend gewoon een betere auto. Daarbij kwam dat ik de winst niet persé nodig had en dus met een tweede plaats prima weg kwam. Achter mij reed Jacco Valenteijn en ik wist dat ik van hem geen aanvallen hoefde te verwachten. Risico s nemen in een sleutelrace als deze, is niet slim. Verder loopt er natuurlijk nog een beroepszaak naar aanleiding van de technische afkeuring van Boy Zentveldt s auto tijdens de vorige race. Die punten zijn voor hem dus ook nog niet zeker", verklaarde de Alphense na afloop.

Berend Gesman (Alphen aan den Rijn) was kort en duidelijk in zijn commentaar. "In de training zat er niet meer in dan een achtste plek. Er liep olie uit de versnellingsbak en die kwam precies op het achterwiel terecht. Daardoor verloor ik grip en kwam niet verder dan een achtste startplek. Na de start lukte het plaatsen goed te maken, maar in de slotfase liepen wegligging en vermogen zover terug dat er niet meer in zat dan een achtste plek", analyseerde Gesman. Na afloop kreeg één van de voor hem geëindigde- rijders een tijdstraf en werd een ander gediskwalificeerd. Daarmee steeg Gesman in het dagklassement naar een zesde plek.

Michel Schaap (Valkenburg Z-H) leek in de slotfase van de training op een bijzonder goede tijd af te stevenen, maar belandde in zijn enthousiasme even naast de baan. "En dan is je vermeende pole position ineens weer een negende plaats. Ga maar na, ik reed samen met Oscar Middeldorp en die stond met een foutloos rondje als vierde op de startgrit. Bij de start wist ik mijn plaats te verdedigen, maar ging even later wat te wijd door de bocht. Daarmee verloor ik gelijk 4 plaatsen. Die ik in de resterende ronden ook weer goed kon maken. Ik ging als zevende over de meet en mede door de straffen bij anderen is dat nu een vijfde plek geworden. Niet echt slecht vind ik zelf."

Oscar Middeldorp (Alphen aan den Rijn) profiteerde in de training min of meer van het foutje dat zijn teamgenoot Schaap maakte. "Hoewel ik daar ook bijna in de fout ging, lukte het me de auto op de baan te houden en die vierde startplek te pakken. In de race sloot ik direct achter de leiders aan en heb de derde positie van Jacco Valenteijn nog een keer aangevallen. Zonder succes overigens en vanaf dat moment heb ik mij geschikt in die vierde plek. Die werd mij echter niet gegund door Dirk Wagner die mij op onsportieve wijze in de laatste fase van de race buiten de baan tikte. Mijn wagen lag op zijn zijkant in het grint. Gelukkig had ik zelf niets, maar de race was daarmee wel over."

Ben Mets (Oosterbeek) kwam als twintigste uit de training en zette die plek middels een perfecte start om in de nodige plaatsen winst. "Volgens mij passeerde ik vier of misschien zelfs wel vijf auto s in die eerste ronden. Daarbij werd ik op enig moment op de vuile lijn van het circuit gedwongen en dan weet je dat daarvoor gewonnen plaatsen zo weer verloren zijn. Vervolgens werd het een race waarin niet al te veel gebeurde. Een zestiende plek, meer zat er niet in." Anton Mets uit Oosterbeek moest zich na afloop van de race verantwoorden voor een actie in de eerste bocht. "Ik weet dat ik mensen geraakt heb, maar heb dat zeker niet met moedwil gedaan. Het is jammer dat daar door de officials toch wat ander over gedacht wordt. Maar het hoort bij de sport en ik betreur dat het zo loopt.

De eveneens onder Cable1 vlag rijdende Bas Friedericy (Arnhem) was de koning te rijk. "Wat wil je, mijn eerste race en dan gelijk hier op Zolder een podiumplaats pakken. Jammer dat ik door een foutje in de communicatie bij de organisatie mijn prijs niet op het podium in ontvangst kon nemen. Maar goed de beker is binnen en ik ben er blij mee. Dit smaakt beslist naar meer!, aldus de Arnhemmer.

Uitslagen z.o.z.

Uitslag zesde Pearle Alfa 156 Challenge race:

* Boy Zentveldt 12 ronden in 22.47.736

* Sandra van der Sloot op 03.642

* Jacco Valenteijn op 04.189

* Michel Schaap op 10.815

* Berend Gesman op 14.155
12. Bas Friedericy op 33.399

* Ben Mets op 43.241

Stand kampioenschap na 6 races:

* Van der Sloot 105

* Zentveldt 102 (loopt protest tegen afkeuring)
* Gesman 68

* De Groot 58

* Ciapponi 52

* Schaap 49
14. Anton Mets 22

15. Middeldorp 19

19. Ben Mets 14

Arnhem: 20 augustus 2001

Foto: Vrij van copyright