Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-08-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 11.30 u) Maandag, 20 augustus 2001

District Heerlen

Heerlen; autodief aangehouden
Een Heerlenaar vond afgelopen zondagavond op de Gasperistraat in Heerlen zijn deze zondag gestolen auto terug (waarvan hij bij de politie ook aangifte had gedaan). Plotseling kwam er een man aangelopen die in de gestolen auto stapte, vermoedelijk om ermee weg te rijden. De Heerlenaar greep de man, een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats meteen in de kraag en waarschuwde de politie. Die heeft de aangehouden verdachte op verdenking van de autodiefstal overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; ruzie
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 01.45 uur kreeg de politie een melding van een ruzie op de Bongerd. Bleek dat een aantal personen ruzie hadden gekregen waarbij over en weer klappen vielen. Een van de bij de ruzie betrokken personen werd door een ruit geslagen en raakte daarbij aan een arm gewond (werd bij de EHBO in het Atrium-ziekenhuis medisch verzorgd en kon daarna weer huiswaarts). De politie heeft op aanwijzingen van getuigen in de omgeving een 24-jarige Heerlenaar en een 29-jarige man uit Hoensbroek aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ruzie. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie die een nader onderzoek instelt sluit niet uit dat de ruzie is begonnen toen de 24-jarige Heerlenaar werd aangesproken op zijn rijgedrag in zijn auto (een aantal mensen moesten kennelijk opzij springen om te voorkomen dat ze werden aangereden).

Heerlen; verdovende middelen
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Honigmanstraat in Heerlen van een 26-jarige automobilist uit het Duitse Bonn bleek dat die verdovende middelen bij zich had (vijf bolletjes met heroine, totaalgewicht ruim twee en een halve gram). De verdovende middelen werden inbeslaggenomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op tegen de Duitser.