ALPHACOMM CONSULTANCY

Nokia onder druk, Ericsson trekt eindsprint

Rotterdam, 20 augustus 2001. Uit onderzoek door Telecomadvies.nl blijkt dat Ericsson met zijn nieuwste GSM toestellen de hegemonie van Nokia weleens aan de orde kan gaan stellen. Ericsson was de afgelopen weken de eerste gsm fabrikant die een GPRS toestel introduceerde op de Nederlandse markt. Deze Ericsson T39 met GPRS, maar ook de nieuwe T29 blijken toestellen te zijn waar menig consument naar op zoek is. Ook Motorola blijkt met de GPRS opvolger van de V50, de Motorola V66 eindelijk een toestel te hebben waar consumenten warm voor lopen.

Deze conclusie kan worden getrokken na analyse van de resultaten verkregen met behulp van de Telecomadvies.nl toestel reminder tool. Deze nieuwe tool geeft consumenten de mogelijkheid zich alvast in te schrijven op nog te lanceren GSM toestellen, waarna vervolgens een email wordt gestuurd zodra het toestel leverbaar is. Niet alleen blijken de nieuwe geplande toestellen van Ericsson en Motorola zeer populair bij de inschrijvingen, ook worden de nieuwe GSMs goed verkocht nu ze ook daadwerkelijk beschikbaar zijn.

Met de binnenkort te lanceren Ericsson T68 en de Motorola Accompli 008 GSM met PDA functionaliteit in het verschiet, rijst de vraag of met name Ericsson niet te vroeg heeft besloten zijn activiteiten te combineren met Sony. Wat gaat er immers gebeuren met de laatste toestellen onder de Ericsson naam die nu zo populair blijken te zijn en ook op sites als kieskeurig.nl door gebruikers zeer positief worden beoordeeld.

Nokia dat met de geplande 6310 en 8310 ook een tweetal veel gereserveerde toestellen heeft is ondertussen niet in staat deze aanval op haar marktaandeel af te weren. Levering van deze nieuwe GPRS telefoons laat namelijk nog wel even op zich wachten.

Telecomadvies.nl zal vanaf 22 Augustus 2001 de 3 meest geserveerde toestellen wekelijks publiceren op haar website. Naast deze nieuwe toestel reminder tool biedt Telecomadvies.nl bezoekers van de website o.a. ook een breedband- internet- vergelijkingstool. Planning is verder in September 2001 de resultaten van een vergelijkbaar onderzoek naar de meest verlengde GSM abonnementen te publiceren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Huub Sparnaay
Tel. 010 2807111
huub@telecomadvies.nl

Telecomadvies.nl
Telecomadvies.nl is het on-line platform voor alle telecommunicatie produkten en diensten in Nederland. De website biedt eindgebruikers inzicht in de mogelijkheden en vrijheid in de keuze aan produkten en diensten. Daarbij richt zij zich met name op top-consumenten en de klein-zakelijke markt. Door het grote aantal aanbieders en verschillende technologieën is het voor de eindgebruiker niet altijd even duidelijk wat de beste oplossing is. Telecomadvies.nl wil ondernemingen en particulieren helpen bij het maken van een afgewogen keuze, op het moment dat deze daar behoefte aan heeft: Van het leren over mogelijke oplossingen, het vergelijken van de verschillende alternatieven tot en met het daadwerkelijk aanschaffen van telecommunicatie produkten en diensten. Telecomadvies.nl maakt hiermee de telecommarkt transparant en brengt vrijwel alle relevante aanbieders uit de Nederlandse markt overzichtelijk bij elkaar op een enkele website.


- Einde Bericht -

20 aug 01 15:17