AXA Verzekeringen

AXA start campagne om vrijvallend lijfrentekapitaal eenvoudig opnieuw te investeren

20 augustus 2001

Onlangs is AXA een campagne gestart om consumenten te attenderen op eenvoudige mogelijkheden om het expirerend kapitaal uit een pensioen- of een lijfrentepolis zo goed mogelijk aan te wenden. Voor aankoop van een pensioen of lijfrente of voor uitstel van aankoop biedt AXA drie aantrekkelijke mogelijkheden. De verzekeringsadviseurs zijn van deze campagne op de hoogte gesteld.

Drie heldere varianten
De eerste variant is de Zeker Polis, oftewel
RenteWinstDelendeLijfrente (RWDL). De klant kan voor dit product kiezen wanneer hij de voorkeur geeft aan een gegarandeerde uitkering waarvan de hoogte zeer concurrerend is. Wanneer de klant wil kiezen voor de kans op groei van het geïnvesteerde bedrag terwijl hij gelijktijdig een periodieke uitkering krijgt, dan biedt de Meer Polis, anders gezegd de Eigen Koerslijfrente (EKL) hiertoe de mogelijkheid. De laatste beleggingsvariant is de Extra Polis, oftewel het Pensioen- en Lijfrentefonds (PLF). Dit is een variant voor de consument die zijn geld wil laten groeien in beleggingsdepots en later pas wil overgaan tot het aankopen van een lijfrente of pensioen. De klant kan een variant kiezen die het meest bij zijn eigen wensen aansluit. Deze keuzevrijheid ligt in het verlengde van de AXA-strategie waarbij de klant centraal staat: You You You... and us.

Advies bij verzekeringsadviseur
De consument wordt in de brief voor een toelichting verwezen naar zijn verzekeringsadviseur. AXA belt de ontvangers van de brief na om de mogelijke interesse te inventariseren. AXA wil door deze directe mailing de verzekeringsadviseur de nodige administratieve werkzaamheden uit handen nemen. Hierdoor kan hij zich meer richten op datgene waar zijn expertise ligt: het geven van het juiste advies. De provisie over de nieuw te sluiten polis blijft dan ook bij de desbetreffende verzekeringsadviseur.