FC Twente

2001-08-21
Spectaculaire ontsnapping in Breda
FC Twente is vanavond door het oog van de naald gekropen. Na een zeer slecht eerste helft, waarin niets lukt, dreigde een flinke afstraffing door een fris spelend NAC. Dat de ruststand slechts 1-0 bedroeg was te danken aan de falende Bredase voorhoede en het goede optreden van Sander Boschker, die op slag van rust een penalty van Stewart stopte.

In de tweede helft ging Twente 1 op 1 spelen, maar ook dat leverde aanvankelijk niet het gewenste resultaat op. Toen NAC ook nog op 2-0 kwam, gaf niemand nog een cent voor de kansen van de Tukkers. Maar de ploeg van John van 't Schip bewees opnieuw over een gezonde portie veerkracht te beschikken en kwam sterk terug. Dankzij invaller Houwing (2x) en Scott Booth werd het uiteindelijk nog 3-3. Drie kansen, drie doelpunten. Waar in de voorbereiding het benutten van kansen een groot probleem was, werd vandaag een rendement van 100% behaald. En dus mag trainer John van 't Schip de handen dichtknijpen met dit ene, gestolen puntje uit Breda.