Horses of the Dutch



Zilver voor Nederland bij WK Tweespannen
Op het Wereldkampioenschap voor Tweespannen in het Duitse Riesenbeck heeft het Nederlandse team zilver gewonnen. Het team bestaande uit Bennie Gosschalk, Gerard Leijten en Riny Rutjens presteerde erg sterk in zowel de dressuur, de marathon als de vaardigheidsproef. Individueel was er een mooie vierde plaats voor de uit Weert afkomstige Riny Rutjens.

Titelverdediger Vilmos Lazar uit Hongarije werd wederom wereldkampioen, na drie dagen het klassement geleid te hebben. Ook het teamgoud ging naar Hongarije. Duitsland mocht het brons in ontvangst nemen.

Na de eerste dag van de dressuur die over twee dagen verreden werd, stond Riny Rutjes zelfs eventjes aan kop in het klassement.

Voor Gerard Leijten en Bennie Gosschalk was dit hun eerste Wereldkampioenschap. Gerard Leijten, woonachtig in Valkenswaard eindigde op een mooie negende plaats in het individuele klassement. De pas 23-jarige Bennie Gosschalk uit Epe werd dertiende. Bennie, die in het dagelijkse leven International Business studeert, reed hiermee een knap eerste wereldkampioenschap.

De Nederlandse équipe werd begeleid door chef déquipe Marie de Ronde, trainer Ijsbrand Chardon en dierenarts Julius Peters.



©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer