Politiebericht Venlo 21-08-2001
Mediaberichten 21 augustus (11.15 uur)

VENLO 211 StraatMaat-bekeuringen

VENLO De politie van het district Venlo heeft de afgelopen week in totaal 211 bekeuringen opgemaakt in het kader van het project StraatMaat. In samenwerking met de dienst parkeerbeheer van de gemeente Venlo werden 73 parkeerbonnen uitgeschreven. De overige overtredingen hebben te maken met rijden zonder helm (19), rijden in strijd met een gesloten verklaring (17), rijden zonder bromfietscertificaat, negeren van roodlicht, fietsen in voetgangersgebied (2), geen goede verlichting (2), wildplassen (2), (brom)fietsen in voetgangersgebied (1), gevaarlijk weggedrag (1), te hoge snelheid (1), te hoog vermogen (1) en afval op straat gooien (1). Verder werden er 83 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen. Verdeeld over de basiseenheden zien de resultaten er als volgt uit: basiseenheid Venlo-Centrum (55), basiseenheid Blerick (37), basiseenheid Venlo-Oost (34), basiseenheid Tegelen (14) en basiseenheid Helden (13)

VELDEN Aanhouding

VELDEN De politie heeft dinsdagmorgen een 27-jarige man uit Velden aangehouden op verdenking van poging tot doodslag c.q. zware mishandeling. De man had op zondagavond een baksteen vanaf de eerste etage gegooid in de richting van twee vrouwen uit Velden van 18 en 50 jaar. De steen kwam tussen de beide vrouwen terecht en er raakte niemand gewond. De aanleiding betrof een conflict tussen beide partijen. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verder verhoor werd ingesloten.

VENLO - Drie miljoen extra voor het politiekorps Limburg-Noord

VENLO - Het korps politieregio Limburg-Noord krijgt vanaf 1 januari 2002 een extra tegemoetkoming van drie miljoen gulden op grond van regiospecifieke omstandigheden. Uit een onderzoek hiernaar bleek dat de grensligging voor het korps Limburg-Noord voor meer werkdruk zorgt dan tot nu toe werd aangenomen. Waar eerst zon 3% van de korpssterkte door deze grensligging werd bepaald, wordt dat nu 5%. Door deze extra tegemoetkoming zijn de financiële problemen van het korps voor een deel opgelost.

Het politiekorps Limburg-Noord werd in 2000 geconfronteerd met een nieuwe sterkteverdeling van de politie in Nederland met als consequentie dat de verwachte groei van het korps niet gerealiseerd kon worden. Omdat wervingsinspanningen van de afgelopen jaren wel van groei uitgingen, zou het korps in 2001 en volgende jaren interen op het eigen vermogen. Om de financiële huishouding sluitend te maken was al duidelijk dat het korps 2,8 miljoen in 2001, 1,8 miljoen in 2002 en 0,8 miljoen in 2003 nodig had. Een deel van de extra gelden zullen dan ook voor het oplossen van de financiële problemen gebruikt worden. Een ander deel zal gebruikt worden om heel selectief de knelpunten in het korps op te lossen. Het korps zal de komende jaren een deel van de financiële ruimte gebruiken om mensen te werven uit speciale doelgroepen, zoals vrouwen en allochtonen.