Politiebericht Flevoland: gehele regio 21-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 0320-211 215

Ongeval
ENS Een 45-jarige bestuurder (uit Ens) raakte maandagmiddag gewond (letsel onbekend) toen zijn bestelauto op de Baan botste met een tegenligger, een vrachtauto van een 46-jarige bestuurder (uit IJhorst). Dit gebeurde bij de wegversmalling waar de inwoner van Ens die in oostelijke richting reed, geen vrije doorgang verleende aan de man uit Ijhorst. De bestelauto raakte door de botsing zwaar beschadigd. De bestuurder van deze auto is per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis overgebracht. Ook de vrachtauto en de verkeerszuil liepen schade op. De sleepdienst voerde de voertuigen af en de brandweer maakte de weg schoon. Door het ongeval is de weg twee uur afgesloten geweest.

Zonder gordel gevaarlijk
EMMELOORD Maandagochtend hield de politie een gordelcontrole op de Karel Doormanweg. Negen bestuurders droegen geen gordel en kregen daarvoor een bon.

Alcohol
ALMERE Na een melding van een vechtpartij tussen twee familieleden in de Cellostraat, hield de politie maandagavond een 49-jarige man uit Almere aan, omdat hij volgens getuigen met alcohol op achter het stuur was gekropen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau waar hij bij de ademanalyse 660 ug/l (1,50 promille) blies. Hij kreeg daarvoor een rijverbod van 7 uur. Omdat hij zijn rijbewijs niet kon tonen, is zijn auto in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte naar huis gestuurd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding
ALMERE Surveillerende agenten spraken maandagavond op het Taxiplein een automobilist aan die geen gordel had gedragen. Tijdens de controle van zijn papieren bedreigde de bestuurder (23-jarige man uit Almere) één van de agenten en gedroeg zich agressief. De agenten hielden de man aan en brachten hem geboeid over naar het politiebureau. Hij is voor nader verhoor ingesloten. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.