Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-08-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 09.15 uur
Doorrijden na aanrijding

UTRECHT Op maandagmiddag raakte een 62-jarige vrouw (woonplaats onbekend) gewond door een aanrijding met een scooter op de Kanonstraat. De onbekende bestuurder van de scooter reed na de aanrijding door.

De vrouw liep met de fiets aan de hand over het trottoir dat gelegen is tussen de twee rijbanen van het Westplein toen zij werd aangereden door de scooter. Deze stopte even, maar ging er vervolgens snel vandoor in de richting van de Kanaalstraat.

De vrouw is met hoofdletsel en botbreuken opgenomen in het Diaconessenziekenhuis.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op maandagmiddag heeft de politie tussen half drie en zes uur een controle gehouden op de draagplicht van gordel en helm op de Eykmanlaan. In totaal werden 295 voertuigen gecontroleerd. Hiervan werden 26 bestuurders bekeurd voor het rijden zonder gordel om en kregen 2 personen een bekeuring voor het rijden zonder helm.

Tevens werden 11 bestuurders bekeurd voor het rijden met te hoge snelheid.

Auto te water

UTRECHT Op maandagmiddag ontving de politie rond half twee de melding dat bij de Wittevrouwensingel een auto in het water lag. In de auto was niemand aanwezig. De auto is vermoedelijk door een defecte handrem
- spontaan het water ingereden. Het verkeer op het water werd tijdelijk stilgezet, waarna de brandweer de auto uit het water heeft getrokken.