Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 21 augustus 2001

Wijziging toegangsroute parkeerterrein Hofdijkstraat/Looiakkerstraat

Door het plaatsen van een aantal houten paaltjes aan het einde van de Looiakkerstraat is de toegang tot het parkeerterrein van de Lidl supermarkt gewijzigd. Voortaan kan het parkeerterrein op het binnenterrein aan de Hofdijkstraat/Looiakkerstraat alleen nog worden bereikt via de Le Sage ten Broeklaan en de Anna Bijnsweg en niet langer via de Aalsterweg.

Hiermee wordt een einde gemaakt aan de verkeersonveilige situatie die was ontstaan doordat het van oorsprong doodlopende karakter van de Looiakkerstraat was opgeheven. Bezoekers van de supermarkt gebruikten hierdoor de toegang vanaf de Aalsterweg/Looiakkerstraat om zo het binnenterrein bij de Lidl supermarkt te bereiken. De Looiakkerstraat heeft echter niet de functie van ontsluitingsweg en kan deze ook niet krijgen doordat de fysieke ruimte hiervoor ontbreekt. Het gevolg was een verkeersonveilige situatie die door het plaatsen van houten paaltjes ongedaan is gemaakt.

Verwijzingsborden
Om bezoekers op de hoogte te brengen van de gewijzigde toegangsroute worden deze week twee verwijzingsborden geplaatst. Deze borden zullen gedurende drie maanden blijven staan. Op deze verwijzingsborden staat aangegeven dat de Lidl supermarkt voortaan alleen bereikbaar is via de Le Sage ten Broeklaan en de Anna Bijnsweg.
Voor het verkeer komende uit de stad zal het bord worden geplaatst voor de kruising Stratumsedijk/Le Sage ten Broeklaan. Voor het verkeer komende vanaf de ring zal het bord worden geplaatst op de Aalsterweg voor de kruising met de Anna Bijnsweg.