Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-08-2001
Regionaal persbericht, 9.30 uur

Politie waarschuwt voor oplichters

(herhaling bericht 12 juli)
UTRECHT - De politie waarschuwt wederom voor oplichters die met een smoes over de euro mensen pinpas en pincode ontfrutselen, waarna grote geldbedragen worden opgenomen. Nog steeds komen bij de politie aangiften binnen van mensen die op deze wijze zijn opgelicht.

Op verschillende locaties in de regio geven mensen zich uit voor bankmedewerker. Met de smoes dat men pinpas en pincode nodig heeft vanwege een aanpassing van guldens naar euros komen zij langs. Natuurlijk beloven de oplichters de aangepaste pas snel terug te brengen. In werkelijkheid nemen zij grote bedragen geld op en laten niets meer van zich horen.

De politie adviseert nooit iemand pinpas en pincode te geven. Een aanpassing voor de euro is niet nodig en bankmedewerkers vragen nooit de pincode. Tevens vraagt de politie direct te bellen als mensen met deze vorm van oplichting worden geconfronteerd.

Het is altijd verstandig mensen die aan de deur komen om een legitimatie te vragen en deze goed te controleren. Neem bij twijfel altijd contact op met de politie of het desbetreffende bedrijf.