Ingezonden persbericht


2) Herfstwandelen in de bergen: Kastanjes, vallende bladeren en heldere luchten

De herfst wordt beschouwd als het mooiste seizoen om te wandelen in de bergen. De temperaturen zijn gematigd, de luchten helderder en er is rust en ruimte. Zwitserland heeft niet alleen een groot en wijdvertakt wandelwegennet, maar maakt het de wandelaar ook gemakkelijk ommet openbaar vervoer naar en van de mooiste wandelplekjes te komen.

Wandelen naar wens
Iedereen kan in Zwitserland een wandelvakantie vinden die tegemoet komt aan zijn eisen. Dagtochten vanuit een vaste verblijfplaats, meerdaagse trekkings in het hooggebergte met overnachting in hutten of kant-en-klare wandelarrangementen met verzorgd bagagevervoer van hotel naar hotel: het kan allemaal in Zwitserland.

Routes en thema's
Afgezien van de lokale wandelmogelijkheden zijn er in Zwitserland tal van cultuurhistorische wandelroutes en lange-afstandspaden. Zo kun je dwars door Zwitserland trekken in het spoor van de Romeinen en de Jakobspelgrims of de oude muildierpaden over de passen volgen. Landschappelijk erg mooi zijn de Höhenwege, wandeltrajecten op hoogte zonder al te veel stijgingen en dalingen en met schitterende vergezichten, zoals de Senda Sursilvana in Graubünden, de Strada Alta Leventina en Bedretto in Ticino, en de Gommer- en Lötschentaler Höhenweg in het Wallis.

Wandelen en openbaar vervoer
Trein, postauto en bergbaan brengen wandelaars comfortabel naar uitgangspunten voor tochten of zorgen ervoor dat minder goede wandelaars toch op de mooiste plekjes kunnen wandelen. Wie ideeën zoekt, surft naar www.seilbahnen.org, de website van de Zwitserse kabelbanen. Meer informatie: www.MySwitzerland.com