Dienstenbond CNV

Vedior speelt hoog spel bij Sociaal Plan

De Dienstenbond CNV is teleurgesteld in uitzendorganisatie Vedior. In de onderhandeling over een nieuw sociaal plan kwam Vedior woensdag met een eindbod. Een Sociaal Plan is broodnodig vanwege de aangekondigde reorganisatie. Deze reorganisatie voorziet in de afbouw van Vedior Nederland, en een verdere verzelfstandiging van Vedior Personeelsdiensten en Dactylo. Als gevolg van deze reorganisatie komen circa 65 arbeidsplaatsen te vervallen.

De eisen van de Dienstenbond CNV zijn met name gericht op het verbeteren van vertrekregelingen, in het geval dat medewerkers niet herplaatst kunnen worden. De maximering van de vertrekregelingen is de Dienstenbond CNV een doorn in het oog. Vooral oudere medewerkers met een lang dienstverband zijn hiervan de dupe. Ook de regelingen rond de aanstaande verhuizing zijn onder de maat. Het Sociaal Plan van vorig jaar, voor de reorganisatie binnen Vedior Personeelsdiensten, ligt nog vers in het geheugen. Toen waren de regelingen wel van voldoende kwaliteit. En gezien de resultaten is er geen reden om nu met een minder royaal plan te komen.

Bestuurder Harry Gerding van de Dienstenbond CNV kan zich dan ook niet in het eindbod vinden: Blijkbaar moet het geld nu over de rug van de medewerkers worden verdiend. Daar is geen enkele reden voor als ik de halfjaarcijfers van Vedior mag geloven. Dit is verkeerde zuinigheid. Aan onze eisen is Vedior amper tegemoet gekomen. Op korte termijn zullen we onze achterban raadplegen over de ontstane situatie. Dan zal duidelijk zijn of onze leden wel of niet een Sociaal Plan met deze condities willen accepteren.

Hoofddorp, 22 augustus 2001