Politie Amsterdam-Amstelland

Openlijke geweldpleging
22-8-2001. De politie van Uithoorn is op zoek naar getuigen die eergisteren hebben gezien dat op de N-201, bij het Amstelplein, een vrachtwagenchauffeur werd mishandeld. Hij kreeg het aan de stok met de twee inzittenden van een Mitsubishi bestelauto. De politie heeft het tweetal aangehouden in verband met openlijke geweldpleging. De achtergrond vormde een verkeersruzie. Beide autos reden over de N-201 vanuit Mijdrecht naar Uithoorn. De vrachtwagenchauffeur ergerde zich er aan dat de voor hem rijdende bestelwagen tot twee keer toe remde op een kruising, terwijl het licht op groen stond. Hij moest daardoor zelf bovenop zn rem gaan staan. Toen de bestelwagen bij het Amstelplein wel voor rood stopte, stapte hij uit en sprak de bestelwagenchauffeur aan. Hierop vlogen beide inzittenden van de bestelwagen hem aan en sloegen hem in zijn gezicht. De 35-jarige vrachtwagenchauffeur raakte gewond in zijn gezicht en is onder behandeling van zijn huisarts. De politie is nog op zoek naar getuigen van het voorval. Wijkteam Uithoorn is telefonisch bereikbaar op nummer 0 2 0 5 5 9 3 9 6 0
Overbeladen aanhanger slaat om
20-08-01. Een 18-jarige chauffeur van een bestelauto met een zwaar overbeladen aanhanger, is zaterdag gewond geraakt toen hij de macht over het stuur verloor. In de aanhanger zat een partij klinkers met een gewicht van 1.750 kilo. Dat was 1000 kilo te veel. De bestelwagen werd tijdens het afdalen in de Coentunnel opgedrukt door de topzware aanhanger. De chauffeur kon de zaak niet meer houden, waarna de combinatie op zijn kant ging en eindigde tegen de tunnelwand. De bestuurder ging met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis. De oostelijke tunnelbuis was ruim een uur gestremd. De bestuurder had alleen een rijbewijs B. Dat betekent dat hij niet in een auto met aanhanger mag rijden.



Ongeval met kokend water
21-08-01. Een 32-jarige medewerker van een fastfoodrestaurant aan het Damrak, werd maandagochtend naar een ziekenhuis overgebracht als slachtoffer van een arbeidsongeval. De man liep tweedegraads brandwonden op aan zijn arm toen hij een machine opende en er kokend water in het rond spoot. Het apparaat zou vroegtijdig (en dus in strijd met de voorschriften) zijn opengemaakt. De zaak is aangemeld bij de Arbeidsinspectie.
Insluipsters
22-8-2001. Een 78-jarige bewoonster van de Mercatorbuurt is zaterdagmiddag bestolen door twee insluipsters. De twee vrouwen belden aan en vroegen een stuk papier en een pen. Later wilden ze ook water hebben. Wat daarbij opviel was dat een van beiden de aandacht trok door een paar keer water over zich heen te gooien. De vrouwen zagen kans met dat gedrag de woning binnen te komen. Toen ze weg waren, bleken er spullen, waaronder een aantal bankpasjes, te zijn verdwenen. het slachtoffer van drie vrouwen die een glaasje water wilden hebben. Toen een buurvrouw langskwam, kozen de dames het hazenpad. Bij de aan de slag ging, wilde hij 650 gulden hebben. De 83-jarige bewoonster en maakte geld buit.